fbpx

Від хаосу до порядку: якою має бути зовнішня реклама в Івано-Франківську

Суспільство 12:58, 28.03, 2017

В Івано-Франківську до 50% зовнішньої реклами встановлено самовільно чи з порушеннями. Поки хтось нелегально заробляє, бюджет втрачає кошти, а місто – обличчя.

Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини ініціював круглий стіл з питань зовнішньої реклами в Івано-Франківську. Що стоїть за змінами, які планують обговорити і внести у положення про порядок розміщення зовнішньої реклами? Чому реклама краде громадський простір і спотворює історичне середовище Франківська? Шукаємо відповіді.

Некомфортна “нульова” зона

Формально причиною обговорення зовнішньої реклами стали зміни в Департаменті містобудування, архітектури та культурної спадщини, створення на базі його структурного підрозділу нового комунального підприємства та перерозподіл функцій.

Поза тим залишається не затвердженою “Концепція розвитку зовнішньої реклами в Івано-Франківську”. Прийняття концепції мало би передувати обговоренню та оновленню решти документів, які по суті є інструментами з її реалізації.

Концепцію почали розробляти в Департаменті містобудування, архітектури та культурної спадщини за рішенням виконкому в листопаді 2013 року. В березні 2014-го її мали подати на затвердження депутатам міськради, пригадує заступник директора департаменту, начальник відділу дизайну архітектурного середовища та благоустрою міста Світлана Лосюк. Процес дуже затягнувся. Три громадські слухання, кільканадцять круглих столів, дискусії на містобудівній раді, презентація на сайті Департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини, збір та внесення пропозицій до проекту – усе це не допомогло. Остання спроба в 2016 році, коли Концепцію подали на виконком, щоби винести на сесію міської ради, провалилася, як і всі попередні. Розробникам знову порадили обговорити її з громадськістю.1

На попередніх обговореннях щоразу виникала організована група підприємців, яка не погоджувалася із Концепцією в принципі. Найбільший спротив викликало зонування розміщення зовнішньої реклами в місті. Проект передбачає 5 зон, “нульова” – вільна від реклами. Вільним від будь-якої зовнішньої реклами мало стати все середмістя Франківська, яке зараз найгустіше нею насичене: як-от площа Ринок, Вічевий майдан, площа Міцкевича, сквери на Привокзальній та Валовій, територія навколо палацу Потоцьких.

Ще власників рекламних конструкцій не влаштовував підхід до формату реклами, передбачений у Концепції. Так, у першій зоні, – а це вулиці, що примикають до історичного центру міста в межах Бандери-Сахарова-Коновальця-Матейка-Чорновола-Червоного Хреста-Мазепи-Гурика-Короля Данила-Бельведерська-Довга-Василіянок-Тарнавського-Привокзальна-Залізнична-Підгірянки-Бандери, – пропонується дозволити рекламу на зовнішніх носіях розміром не більше 3 кв. м. Відтак усі білборди та сіті-лайти на стійках мали би бути звідси винесені.

В межах Концепції розроблений класифікатор, який детально описує всі 28 видів дозволених у місті рекламних носіїв, та схема їх розміщення, яка визначає максимальну кількість місць для реклами на конкретній території. Але все це не працює – лежить у шухляді.

2

Хто смикає за ниточки?

Натомість головним документом, який визначає рекламну політику в місті, є “Порядок розміщення зовнішньої реклами в Івано-Франківську”, затверджений виконкомом у 2009 році, із більш як п’ятьма змінами на цей час. Це “древнє” положення якраз і виносять на круглий стіл. Як повідомили в Департаменті містобудування, архітектури та культурної спадщини, мають намір представити нову версію цього документа. Її напрацьовували з серпня минулого року.

Версію поки що не демонструють. Але відомо, що нове положення має закріпити змінений порядок надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами та підсилити функції нового КП.

Новацій небагато, та вони підставові. По дозвіл, як і раніше, треба звертатися в Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини. Той упродовж 5 днів має погодити розміщення реклами, професійною мовою  встановити пріоритет заявника на місце розташування рекламного засобу. Тут у справу вступає новий уповноважений орган  комунальне виробниче підприємство “Архітектурно-планувальне бюро-ІФ”.

“Бюро-ІФ” створили торік на базі архітектурно-планувального відділу управління архітектури. Воно замінило КП “Івано-Франківський міський рекламно-інформаційний центр” (МРІЦ), який відав питаннями зовнішньої реклами і мав контролюючі функції. Новому КП передали функції попередника і дали можливість заробляти. Попереднє консультування, підбір місць для зовнішньої реклами, оформлення документації для розміщення рекламних конструкцій та супровід документів при оформленні дозволу на розміщення – платні послуги КП.

Заходиш в Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини – і за 15 днів отримуєш дозвіл з пакетом погоджених документів. Місце розташування реклами погоджується з власником земельної ділянки (від імені громади виступає міська рада), з дорожньою поліцією, спеціалістами містобудування (враховують схеми розташування комунальних мереж) та ін. Документи проходять Комісію з питань безпеки дорожнього руху при виконкомі, вивчається відповідність зовнішнього вигляду носіїв реклами ДБН. “Бюро-ІФ”, що виконує всю проміжну роботу, знаходиться на тому ж таки поверсі, по сусідству.

Департамент підписує і видає дозволи, а “Бюро-ІФ” укладає договори за користування місцем, контролює щомісячні платежі власників рекламних конструкцій до бюджету, а також наглядає за встановленням та утриманням об’єктів. Саме “Бюро-ІФ” веде реєстр місць розміщення реклами, обстежує їх на відповідність дозволам, наглядає за тим, чи продовжені договори.

У повноваженнях КП – інвентаризація рекламних конструкцій, виявлення самовільно встановлених та встановлених із порушеннями, підготовка приписів про усунення порушень та документів про скасування дозволів. А також демонтаж незаконної реклами – самовільної, розміщеної із порушеннями, протермінованої за угодами та такої, за яку не платиться.

Нюанс. Усі дії та висновки “Бюро-ІФ” виносить на розгляд Ради з питань реклами. У 2011 році виконком створив Раду як постійний консультативно-дорадчий орган, що мав координувати діяльність суб’єктів рекламного ринку у Франківську. Але у чинному положенні зі змінами вона має повноваження кінцевих рішень. Так, Рада дає свій висновок про пріоритет, надання дозволу на розміщення реклами чи відмову у його наданні. І вже на підставі висновків та пропозицій Ради з питань реклами Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини готує та подає виконкому на затвердження проекти рішень.

Нонсенс: у складі Ради з питань реклами (рішення виконкому від 15 грудня 2016 року № 873) ті самі особи, що готують документи та видають дозволи, представники Департаменту містобудування та архітектури й “Бюро-ІФ”. А також депутати Володимир Кушнір та Олег Капустяк. Ці два найкрупніші гравці на рекламному ринку міста, монополісти  власники близько 80% конструкцій зовнішньої реклами  від часу створення Ради з питань реклами фігурують у ній як представники Івано-Франківської міської ради. Як буде врегульований в оновленому положенні цей конфлікт інтересів, що містить корупційну складову, наразі невідомо.

3

Володимир Кушнір (зліва). Фото з сайту партії БПП “Солідарність”.

Депутат від БПП “Солідарність” Володимир Кушнір є одним із трьох засновників ТзОВ “Афени”, яке спеціалізується на білбордах та щитових фасадних конструкціях. Разом зі співзасновником “Афен” пан Кушнір створив ще одне ТзОВ “Дикий Захід”, яке володіє більшістю сіті-лайтів. Ареал розміщення зовнішньої реклами цих підприємств, як випливає з Реєстру дозволів на розміщення зовнішньої реклами, – центральна частина міста.

4

Олег Капустяк (справа). 

“Свободівець” Олег Капустяк конкурує з колегою як власник ПП “Рекламно-виробнича компанія “Трамплін” та керівник ТОВ “ВестБорд”. Сфера його інтересів – борди, сіті-лайти, брандмауери, лайт-бокси. Дві третини носіїв реклами – також в середмісті.

Реклама в тіні

Якщо вірити Реєстру дозволів, то у Франківську  250 білбордів, 79 сіті-лайтів, 47 лайт-боксів, 13 брандмауерів, 8 стел, 7 бек-лайтів, 6 щитів на електроопорі, 4 кронштейни на фасадах та 3 екрани. Все це, як повідомив головний інженер “Бюро-ІФ” Володимир Намашкало, приносить в бюджет міста близько 3 млн грн. У 2016 році із зовнішньої реклами зібрали 2,8 млн грн, щомісяця до міського бюджету надходить в середньому 245 тис. грн, конкретизував він.

Чи відповідає кількість дозволів фактичній кількості носіїв реклами, офіційні джерела сказати не беруться. В останні 5 років інвентаризацію зовнішньої реклами у Франківську не робили. Квола спроба МРІЦ успіху не мала, її результати залишилися таємницею. “Бюро-ІФ” за час своєї роботи місця розміщення реклами на предмет порушень також не обстежувало. Муніципальна інспекція з благоустрою на оперативних нарадах у міського голови регулярно звітує про демонтаж незаконних вивісок, гаражів, МАФів, але не рекламних конструкцій. За останній рік не прибрали жодної.

Але треба дуже старатися, щоби не помічати порушень у центральній частині міста.

Взяти невеличкий квартал – від перехрестя Січових Стрільців і Мазепи вниз по Орлика до Бельведерської та назад – вгору по Бельведерській до Пасажу Гартенбергів і на Вічевий майдан, звідки по Вітовського вздовж афіш на Січових Стрільців й до перехрестя. Два білборди з порушеннями – на спуску до Орлика і на початку Бельведерської.

5

Не витримана відстань 10 м до проїжджої частини, обидва нависають над дорогою, хоч конструкція має розміщуватися вздовж руху автомобілів (ДСТУ 3587 “Безпека дорожнього руху…”). Основа конструкцій не декорована, як того вимагає чинний “Порядок розміщення” (розділ “Вимоги до складових елементів та матеріалів спеціальних конструкцій зовнішньої реклами”, п. 5.2.2).

6

На Мазепи біля Музею Довбуша посередині хідника стримить триметрова металева стійка “Авіакаси”, поруч магазини виставляють свої переносні рекламні “триноги” – те і те на тротуарах заборонено рішеннями виконкому (№37 від 28 січня 2009 року та №543 від 14 вересня 2011 року).

В межах тротуару на початку Незалежності та скверу перед Пасажем Гартенбергів світ заступають 13 сіті-лайтів. У реєстрі дозволів в цьому місці значиться 8 рекламних конструкцій. І це занадто: сіті-лайти, відповідно до “Порядку”, мали би стояти на 50 м один від одного (“Вимоги щодо розміщення об’єктів зовнішньої реклами”, п. 5.1.8).

7

На Вічевому майдані ріжуть око 6 неоковирних рекламних тумб. Неохайні, старі і ветхі на вигляд, різної форми, із різною кількістю “ніг” і різними кріпленнями. Ще по одній такій потворі з дашком – на прилеглих вулицях Вітовського і Бачинського. В реєстрі дозволів такі носії реклами в цьому місці узагалі не значаться. За кілька метрів на Незалежності – офіс “Бюро-ІФ”, логічно, що контролер мав би звернути увагу на конструкції і винести рішення про демонтаж.

У середовищі підприємців від реклами ці тумби відносять до “свободівських”. Щонайменше третина носіїв реклами у Франківську самовільно встановлена, кажуть рекламники, дехто бачить частку незаконної зовнішньої реклами на рівні 50%. Ще мінімум 50 бордів по місту, 30-35 сіті-лайтів у його центральній частині, два десятки лайт-боксів на стовпах і ще три екрани. Плюс протерміновані носії – за реєстром дозволів, до сотні конструкцій не мають продовжених договорів на розміщення. Їх власники мали бути оштрафовані – по 70 грн за кожен день без договору. Або ж конструкції мали б піти під демонтаж.

Демонтувати слід було би й банери політичних партій на фасаді пам’ятки №5 на Вічевому майдані, розміщені там без погодження з органом охорони культурної спадщини міста. Між іншим, розміщення рекламних конструкцій на фасадах будинків у Франківську взагалі не врегульовано. Як і реклама у вікнах будинків. А також поява одягнених манекенів на тротуарах.

8

Концепція могла би впорядкувати зовнішню рекламу, оскільки передбачає ці нюанси, її ухвалення за замовчуванням означало б і ревізію рекламних конструкцій – у зв’язку зі зміною їхніх типів, розмірів і схеми розташування. Але проект найближчим часом не приймуть, прогнозують рекламісти. Підприємці кажуть, що в міській раді проти цього склалося лобі – об’єдналися дві політичні сили, які мають у цьому випадку цілковиту більшість.

Токсична навала

Щоби припинити рекламний безлад у місті, ухвалили мораторій. Мета рішення виконкому “Про зупинення надання дозволів на розміщення нових об’єктів зовнішньої реклами” була світла – “реалізація Концепції розвитку зовнішньої реклами”. Але справа вкотре виявилася темною.

В Департаменті містобудування, архітектури та культурної спадщини запевнили, що мораторій чинний досі. Однак на офіційному сайті мерії під текстом рішення є приписка: “Станом на 02.10.2015 р. Концепція розвитку зовнішньої реклами в м. Івано-Франківську ще не затверджена Івано-Франківською міською радою, тому рішення виконавчого комітету від 30.07.2015 р. № 428 фактично не діє”. Не дивно, що впродовж листопада 2015 – грудня 2016 рр. в місті з’явився ще з десяток нових рекламних носіїв, переважно фірм-монополістів. На те є рішення виконкому.

9

Поки тривають підкилимні ігри і хтось набиває собі кишені, місто втрачає. Через тіньову рекламу бюджет не отримує істотні суми. Та гірше, що Франківськ як спадкоємець Станіслава втрачає свою індивідуальність, привабливість і цінність. Емпіричні, на перший погляд, речі також конвертуються в мільйони – їх Франківськ може позбутися разом із іміджем міста для туризму.

“Реклама, яка є зараз в історичному центрі Франківська, погіршує цілісне візуальне сприйняття окремих пам’яток і середовища в цілому, спотворює архітектурні ансамблі та міські перспективи загалом, позбавляє нас цінних видових картин та ландшафтів”,  пояснює архітектор, колишній головний спеціаліст з охорони культурної спадщини міста Ігор Панчишин. Для унаочнення того, як безсистемне розміщення зовнішньої реклами та скупчення носіїв плюндрує місто, варто стати лицем до Бастіону на автостоянці, що з боку Новгородської. Чи оглянути колонаду кінотеатру “Люм’єр”.

Зовнішня реклама, яку нав’язують франківцям, стає все більш токсичною. Рекламні конструкції крадуть у мешканців міста громадський простір, відбирають комфортне середовище. Від навали реклами верне. В кращому випадку містяни перестають її помічати, в гіршому починають ненавидіти. Що переноситься на власників рекламних конструкцій, тих, хто рекламує і рекламується, а також посадовців, які мали би регулювати рекламний потік. Круглий стіл – привід, щоби максимально чесно й відверто про це говорити.

10

В цьому контексті потрібен голос громадськості – щоби визначити пріоритети і сформулювати мету змін. Потрібний досвід спеціалістів, щоби взятися за аналітичну ревізію розташування носіїв зовнішньої реклами і почати розробляти нові схеми розміщення. Потрібна політична воля, щоби переглянути правила і позбутися схем. Відтак є сенс звернутися до міського голови, щоби засідання робочої групи, яка працюватиме над змінами, були відкритими для франківців  з правом дорадчого голосу за умови подання письмових пропозицій.

Круглий стіл “Питання зовнішньої реклами в Івано-Франківську”, який організовує Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини міста, відбудеться сьогодні, 28 березня, в залі засідань виконавчого комітету міської ради, що на Грушевського, 21, кабінет 311. Початок – о 16 годині. Приходьте  Ваша думка важлива. 

Наталія Кушніренко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: