fbpx

Чому мене хочуть зняти з посади заступника голови Івано-Франківської обласної ради?

Політика 09:17, 02.01, 2016

Минає лише третій тиждень від моменту мого обрання заступником...

Сказати, що друга сесія обласної ради стала для мене здивуванням, – це нічого не сказати. Запит екс-голови обласної ради щодо зняття мене з посади за слова про корупцію, заява екс-заступника голови облради, що наша фракція “зґвалтувала” весь депутатський корпус, провалене голосування щодо контролю за якістю газу і конфлікт з учасниками АТО та волонтерами…

Друзі зробили це відео, де видно, хто і на які питання дуже гостро реагував та в чому суть слів про корупцію, через які мене хочуть зняти з посади.

Справжні причини  це конкретні рішення, за які я та наша фракція “ВОЛЯ” почали боротися та публічно озвучувати: 

1. Безумовно  це початок контролю за якістю газу в області, що, на жаль, не було підтримано сесією. Виявляється, що тема навіть початку здійснення незалежних аналізів якості газу є мало не табу. Знайшлося на сесії багато причин, щоб програму відкласти, хоча коли як не зараз, коли триває опалюваний сезон, її приймати? Але поки що лобі газовиків виявилося сильнішим.

2. Дати можливість волонтерам та воїнам АТО, які об’єднані в громадські органіазації і координують свою діяльність в Центрі допомоги учасникам АТО, попередньо погоджувати, куди витрачаються кошти з обласної програми допомоги учасникам АТО (8,2 млн грн). Відсутність підтримки щодо цього питання мене вразила. Спочатку департамент “не встиг” подати це питання на комісію, але потім і сесійна зала не підтримала правку, яка б дозволяла здійснювати контроль за коштами.

3. Скасування рішення облради “Про руслоочищувальні та руслорегулювальні роботи”  за яким насправді ховаються кар’єри з видобування шутру та гравію на прикарпатських річках.
Вражає, що дозвіл на такі роботи давала навіть не обласна рада, а екологічна комісія!

4. Видалення з екологічної програми заходу про озеленення сіл на 500 тис. грн та кількох інших одіозних пунктів та ініціювання звітів щодо використання “екологічних” коштів у минулих роках, яких за програмою було заплановано 414 мільйонів грн.

5. Ініціювання нового Положення про порядок використання надр в Івано-Франківській області та відкритий аудит того, хто скільки платить за користування надрами. Уявіть собі, що з переліку компаній, які отримали спецдозволи, який міститься на 35 сторінках, в бюджет області сплачується на рік всього близько 2 мільйонів грн податку! Водночас поїдьте в будь-яке село, де ведеться видобуток копалин, і побачите  в більшості випадків за землю податків ніхто не платить, бюджет села з цього нічого не має, дороги розбиваються, екологія нищиться, а люди і села жебракують!

Тому одночасно ми ініціювали відкритий розгляд на земельній комісії питання щодо несплати земельного податку як тими компаніями, які користуються надрами (до прикладу, “Укрнафта” платить селу Зелена, де знаходяться нафтові свердловини, 138 грн земельного податку на рік!), так і компаніями газо- та електропостачання, які мають свої мережі на територіях сіл та міст.

6. Ініціювання заборони вивезення за межі області на експорт необробленого лісу-кругляку та наведення порядку з дозволами на санітарні рубки, за якими ховається незаконна вирубка лісу, в тому числі і на заповідних територіях.

7. Ініціювання проведення в області мультидисциплінарного тижневого фестивалю ГогольFEST у червні 2016 року (перший ГогольFEST, що відбудеться за межами столиці!) та спроби поставити культуру області в пріоритет. Проведення Карпатського інвестиційного форуму восени 2016 року та проведення системної роботи з залучення інвесторів. І той, і інший захід мають дати поштовх до розвитку області. Нам важливо, щоб люди почали заробляти кошти та щоб створювалися робочі місця! Туризм та інвестиції  дві сфери, які будуть давати економічний розвиток.

До слова, з багатьма депутатами обласної ради в нас добрі робочі відносини, під час засідань комісій, які я курую як заступник, в нас з’явилася низка спільних ініціатив. Взагалі, враження про депутатский корпус дуже позитивні. Дійсно, багато людей, які готові витрачати час та зусилля для того, щоб втілювати зміни. І це надихає! Проте, на жаль, зараз деякі “досвідчені” депутати просто штучно роздмухують конфлікт всередині депутатського корпусу. Бо тоді дуже легко на емоційному фоні блокувати будь-які рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: