fbpx

Діти війни

Суспільство 19:36, 31.08, 2014

Погляд маленького Андрійчика просто неможливо забути...

І скільки б не пройшло часу,  закриваючи очі, я бачу, як маленька жива душа цього хлопчика намагається усміхнутись мені. Усміхнутись і поділитись своєю теплотою з незнайомим чоловіком в однострої, який крізь скло боксу медичного ізолятора душить в собі сльози розпачу, ховаючи їх за усмішкою.

Я махнув Андрійчику рукою, він спробував зробити це у відповідь. Та… Не зміг, бо невеличке тільце маленького українця знову почали зводити судоми.

Андрійчик – один з тих хворих дітей, яких вдалось врятувати з окупованого російськими загарбниками Донецька. Зараз разом з іншими дітками його привезли до краматорського дитячого будинку "Антошка".

"Наш будинок розрахований на сімдесят діток, – розповідає Людмила Шевцова, заступник головного лікаря дитячого будинку. – Проте в нас зараз їх аж 115! Дітки від немовлятка і до чотирьох років. Є здорові, а є дуже хворі малюки".

Звичайно, штат будинку не розрахований на таку кількість дітей. Та працівники закладу, отримавши майже подвійне навантаження, стараються з усіх сил замінити покинутим дітям і маму, і тата, і теплоту родинної оселі.

Дитячий будинок опинився в дуже складному становищі. Не вистачає як елементарних речей, скажімо, підгузників, так і складних медичних препаратів. Адже деякі хворі малюки навіть не можуть ковтати, їх годують через спеціальні катетери. Та для цього потрібен спеціальний набір продуктів. Військовослужбовці сил АТО вирішили допомогти дітям. Збирають продукти, регулярно привозять їх на кухню дитячого будинку.

"Ми щиро дякуємо бійцям за підтримку, – продовжила  Людмила Шевцова. – Нам це дуже потрібно і важливо".

Та є речі, які просто не під силу знайти військовим. Тому звертаємось до волонтерських організацій з проханням допомогти діткам – маленьким громадянам нашої великої держави. І нехай від цих малюків свого часу відмовились їхні батьки, та не маємо права відмовитись всі ми. Бо діти, які позбавлені родини, – теж діти і заслуговують на дитинство.

Краматорський дитячий будинок потребує волонтерської допомоги!

Адреса дитячого будинку:

місто Краматорськ, вулиця Дворцова 67/а, дитячий будинок «Антошка».

 

Фото автора

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: