fbpx

Дитяча економіка і "бюджет народився"

Політика 12:36, 25.12, 2015

Схоже, депутати мають українців за дурнів.

Добре пам’ятаю ті нелегкі часи, коли до хліба додавали кукурудзу і від цього він був дуже недобрим. Коли дитячою рожевою мрією були китайські кеди, бо бігати за коровою по стерні босими ногами було дуже некомфортно, особливо зранку по росі, коли "посІдались ноги" – тобто ступні аж до кісточок перетворювались від подразнень гострою стернею і холодною росою на суцільну рану. Ось тоді в мене і появився інтерес до економіки. Причому зразу до макроекономіки. 

Крім суцільного дефіциту всіх товарів, для сільської сім’ї не меншим був дефіцит грошей. В сільському господарстві платили дуже мало, і, чуючи скарги батьків на безгрошів’я, я ніяк не міг зрозуміти – як це так, що в космос полетіти розуму стає, а вирішити таку просту задачу, як забезпечити пастушків кедами не виходить. І тут мене осінило, якщо б знав тоді слово "еврика", то, напевно, вигукнув би його на все пасовище,  чому Хрущов не надрукує багато-багато рублів, ну, так багато, щоб і мені на кеди стало принаймні? Вирішив, що треба написати такий лист і направити його в політбюро ЦК КПРС. Не написав, правда, бо писати ще не вмів.

Згадав собі цю дещо сумну історію, дивлячись одним оком на депутатські бюджетні баталії та на титанічні спроби різних воних, ляшків та березюків забезпечити всіх і вся всім і зараз. Подумалось: ну хіба вони маленькі діти, які не розуміють, що друкуванням грошей жодних економічних проблем не вирішити? Сумніваюсь, деякі з них навіть мають якусь освіту. Тоді чому вони це роблять? Чому відверто і нахабно брешуть? Якщо вони це розуміють, тоді залишається лише одне логічне пояснення такій поведінці: вони всіх своїх виборців вважають такими, що нічого не тямлять, вони мають своїх виборців за дурнів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: