fbpx

ГогольFest в Івано-Франківську: колосальний шанс для промоції міста і області

Політика 18:28, 24.02, 2016

Дуже прикро, що члени бюджетної комісії облради не до кінця розібралися з питанням підтримки PORTO FRANKO ГогольFest з обласного бюджету.

Сьогодні почула тезу, яка дуже добре відображає нинішню політику: “В кожному селі висять плакати про те, як отримати субсидію, але в жодному селі я не бачив плакатів про те, як почати власне фермерське господарство чи власну справу”.

Читайте також: Навіщо Франківську ГогольFest?

Це діагноз суспільству. Ми не воюємо і не робили Революцію, щоб зараз бути жебраками. Ми боролися і боремося для того, щоб нарешті наша держава стала успішною, щоб людина самореалізовувалася, щоб інтелект цінився, щоб ми жили Гідно. До чого тут Гогольфест? Бо він може стати одним з кроків для розвитку.

Читайте також: ГогольFest у Франківську: між “вшануванням Незалежності” і Незалежністю

ГогольFest – це міжнародний мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва, засновником якого є Владислав Троїцький. Фестиваль відбувається одночасно на багатьох майданчиках і включає такі напрямки, як театр, кіно, література, візуальне мистецтво, академічна та сучасна музика, хореографія, екологічна, дитяча програма, народна творчість, яка подається у сучасному форматі, інтелектуальні дискусії, презентації.

Гогольфест Івано-Франківськ

Самі проекти створюються в співпраці кращих міжнародних митців з українськими митцями. Вони творять, взаємодіють і обмінюються досвідом. ГогольFest підтримують всі європейські посольства та чисельні посольства інших країн.

гогольфест в Івано-Франківську

8 фестивалів вже відбулося в Києві. Кожен фестиваль триває більше тижня, його відвідує близько 200 тисяч людей. ГогольFest став однією з основних культурних та інтелектуальних подій року, на яку я постійно чекала. Бо, окрім сучасних культурних подій, це потужний інтелектуальний майданчик.

гогольфест в Івано-Франківську

В Івано-Франківську в червні мав би відбутися перший ГогольFest, який пройде не в Києві.
95 тисяч гривень співфінансування від облради фактично потрібні для того, щоб хоча б частково обладнати будівлі, які є у власності самої облради, для проведення фестивалю. І це не більше, ніж 5% коштів, які взагалі мінімально необхідні для проведення фествалю.

Економічний ефект для міста та області також не складно порахувати. Бо відвідувачі фестивалю потенційно витратять в 10 разів більше коштів, ніж може бути виділено для його проведення. Не говорячи вже про те, що це колосальний шанс для промоції області, на яку в нас, на жаль, коштів немає. Це активізація і самоорганізація творчих людей, які можуть рухати вперед місто і регіон.

гогольфест в Івано-Франківську

…Чому б на ГогольFest не подати таку унікальну, але таку зараз забуту косівську кераміку в формі сучасного мистецтва? Так, щоб вона стала знову модною і привабливою і щоб наші косівські майстри могли її знову виробляти та продавати в великих обсягах? І це лише один маленький елемент, який може бути реалізовано під час фествалю. І одна з задач, які можна перед собою поставити.

В час кризи тільки творчий підхід і спрямованість на розвиток буде нас крок за кроком витягувати з тієї ями, в якій ми опинилися.

гогольфест в Івано-Франківську

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: