fbpx

Івано-Франківськ: нова поліція проти старорежимної

Суспільство 23:57, 04.02, 2016

Нова поліція щойно здійснювала збройне привселюдне затримання у центрі Франківська якоїсь борзої пари М+Ж.

Обох оперативно, вправно і навіть з деяким "перехльостом" заламали і повалили, всупереч усталеним уявленням – не питаючись, "чи можна вас покласти?"

Далі все затяглось. Затриманих довго завмерло, "покадрово" тримали за руки-ноги, ніби згадуючи недавно засвоєні закони: що за чим повинно слідувати у рецептурі бездоганного затримання.

Раніше би миттєво загребли, поки не назбиралось свідків, потім доводили. Нинішній публічний шухер був пов'язаний з необхідністю дотримання правил. Збирали понятих, на місці фіксували речові докази. Вважали і зважали на публіку.

Прибуло міліцейське старорежимне командування – у шкірянках, стрижене під коротку копірку, ламаноносе, з "підкачаними" животами і гострими ліктями, безцеремонне, для якого все завжди мало свою ціну. 

Оточили автоматниками. Загалом витрачені час, сили і кількість залученої зброї і без них були не пропорційні злочину  йшлося ніби про серійне пограбування, а не вбивство.

Але вся цінність інциденту  у тому, що тут перетнулися часи. Стосунки нової поліції і "бувалих" нагадують відносини допитливої дитини і батька-кримінального авторитета, який мусить тримати перед малим лице, дотримуючись правил, на які сам же присаджував. 

Питання ближчого майбутнього  хто кого переабсорбує. Сусідні поверхи одного дому за різними уставами і в різних режимах довго не просусідять. 

А наразі їх об'єднує колір: і ті, й ті  в чорному. Тільки для одих це  колір однострою, для інших  колір корпоративного лоску.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: