fbpx

"Непатріотична" правда: чому "Сбербанк" в Івано-Франківську не повинен згоріти

Політика 17:58, 26.02, 2016

Останнім часом серед частини політичних сил стало модним робити різні блокади, акції і все, що в голову прийде, в "економічній війні" з Росією. Такі дії подобаються ЗМІ і, напевно, частині наших громадян, особливо патріотично налаштованих. Такі дії, можливо, підвищують рейтинги партій і рухів, що їх ініціюють.

А як це впливає на українську державу? Спочатку на економіку. Економіка України – це десь 4-5% від економіки РФ. Завдаючи "економічного удару" по Росії, ми, без сумніву, отримаємо такий самий, якщо не більший, у відповідь. Але хіба це не очевидно, що кожен удар України Росія відчуває в 25 (двадцять п’ять!) разів легше, ніж ми. Для розуміння, якщо ми завдамо економічного удару по Росії в розмірі 130 млрд доларів, то ВВП Росії зменшиться на 5%, а ВВП України буде дорівнювати нулю. Тобто наша економіка зникне взагалі.

Відповідь "патріотів" зрозуміла. Росія робить усе, щоб знищити економіку України. Правильно, робить і буде робити. Але чому ми маємо допомагати їй у цьому?

З економікою зрозуміло. Тепер щодо правових питань.

Якщо будь-яка "патріотична" партія, незалежно від того, скільки голосів вона отримала на виборах, буде мати право під виглядом патріотичних акцій робити все, що їй подобається, абсолютно незважаючи на ще чинні закони, то що ми можемо пред’явити Плотніцькому і Захарченку? Відповідь "патріотів" очікувана: "патріоти" змушені так робити, бо влада цього не робить. Чому влада цього не робить – див. п. 1.

Щодо зовнішньополітичних аспектів – навіть говорити не хочеться. Чому нам хтось має допомагати, якщо ми самі завдаємо очевидної шкоди своїй економіці?

Висновки напрошуються самі собою. Так можуть діяти лише платні агенти Кремля або зовсім вже нерозумні персонажі, м’яко кажучи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: