fbpx

Плюй на свою гордість

Суспільство 12:46, 08.06, 2014

Не треба гордитися своєю землею. Можна просто любити її, але не протиставляти іншим землям.

Плюй на свою гордість. Будь малим звірком. Але не будь хижаком.

Слабкому набагато легше бути смиренним. Слабкість – це не кара, а дар. Ти вже не маєш тоді спокуси бути царем. Тоді тобі лиш хочеться тихо бути.

Може здаватися так: от ти слабкий і кажеш, що добре бути смиренним. Ти не маєш стільки фізичної сили, як хтось, і кажеш, що хочеш бути пацифістом. І тоді можна сказати так: ти слабкий і шукаєш виправдання. Але це неправда. Насправді, завдяки твоїй слабкості, ти не мусиш пересилювати себе, боротися зі злими інстинктами когось побити. Ти можеш просто бути добрим.

Плюй на свою гордість. Будь кошеням, яке треться о ногу, коли хоче ласки, яке жалісливо нявкає, коли хоче до хати з холоду. Не будь гордим у стосунках із близькими. Не чекай вибачення, сам вибачайся. Не випробовуй нікого. Випробовуй себе смиренністю, відданістю, податливістю на хороший настрій твоїх близьких.

Плюй на свою гордість. Сердитися і не говорити з близькими недобре. Спілкуймося між собою добрими словами. Бо слово – Бог. То хай буде між нами добрий Бог, щоб ми могли жити в мирі.

Тамуй злість і неспокій, коли можеш, і не давай виду. Знищ їх, видави із себе. Коли ж не можеш сам впоратися – все розкажи людині, яка тебе схвилювала. Порозумійтеся. Най буде між вами слово розсудливості.

Скільки так є, що людина може роками носити у собі образу. І та образа, як хвороба, буде їсти її. І недобре може бути й тому, на кого ця образа спрямована. А все через гордість.

Не треба гордитися своєю землею. Можна просто любити її, але не протиставляти іншим землям. Бо це невірно. Це так само, як протиставляти Бога Богові. Треба любити людину. Людину в людині. Людину в собі. Людину в довколишніх. А в людині треба любити Бога.

Тіло є землею. Кожна людина – твоя рідна земля. Крізь кожного з нас проростуть гарні квіти, і інші з них втішаться. Втішиться в людині Бог із плоду своєї землі, свого тіла.

Плюй на свою гордість. Не май її. Твоє тіло не більше, ніж квітка, не менше, ніж земля. Ти – земля. Ти – квітка. Твоя душа не має слабкості. Вона у світлі Бога. Не жалій добрих слів. Ми всі з однієї землі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: