fbpx

Проект "Схід і Захід разом"

Політика 18:48, 28.03, 2016

Українцям краще будувати мости між собою, ніж руйнувати їх на радість внутрішнім і зовнішнім окупантам.

В рамках проекту "Схід і Захід разом" і реалізації побратимства міст між Івано-Франківськом і Краматорськом у нас виникла ідея, як можна суттєво допомогти налагодженню дружніх зв'язків між жителями східних і західних областей: запровадити прямий потяг Івано-Франківськ – Костянтинівка (Донецька обл).

Ми вже контактували з представниками залізниці, і попередня реакція була позитивною. Тому ми написали лист-звернення до керівництва Укрзалізниці, текст якого читайте нижче. Під цим листом ми вже назбирали кілька сторінок з підписами підтримки від громадських організацій і активістів з усієї країни! Але було б чудово, якби і Ви долучились теж! Якщо хочете підтримати цю ідею своїм підписом – звертайтесь до Надії Шегди, Віти Дідик, Христини Вінтонів або Дениса Квасова. Кожен підпис має значення і збільшує шанси ідеї на реалізацію:)

Текст листа:

Громадські активісти Івано­Франківська та Краматорська, реалізуючи спільні проекти, зіштовхнулися з потужною проблемою відсутності прямого залізничного сполучення між Івано­Франківською та Донецькою областями. Це суттєво гальмує рух до об’єднання країни та унеможливлює налагодження ефективної комунікації між Заходом і Сходом. Поїздки є обтяжливими не лише з точки зору витраченого часу на дорогу, але й коштів.
Наприклад, один з учасників нашого проекту, скориставшись послугами залізниці в напрямку Краматорськ­
– Івано­-Франківськ, витратив в обидві сторони 1985 грн. До того ж, він їхав із сином, відповідно, сума подвоїлась.

Про яку комунікацію чи подолання стереотипів може йтися, якщо вартість дороги є вищою за прожитковий мінімум? Це, без перебільшення, катастрофічна ситуація!

За статистикою, близько 70% наших співгромадян не виїжджали за межі своєї області. Саме звідси нерозуміння і недовіра між населенням різних регіонів. Війна на Донбасі стала можливою, зокрема, і через соціальну ізольованість українців.

Наша ініціатива щодо започаткування руху побратимства міст всередині країни (як на офіційному рівні, так і з широким залученням громадськості) надалі матиме продовження, ­­ естафета передаватиметься іншим містам. Віримо, що завдяки тісним міжособистісним зв’язкам українці розбудують міцну дружню країну.

На нашу думку, суттєвим кроком в цьому напрямку може стати запуск прямого потяга Івано­-Франківськ ­  Костянтинівка. Сподіваємось, як і ми, "Львівська залізниця" зацікавлена вирішити проблему з транспортним сполученням. Це не тільки полегшить пересування переселенців, військових, волонтерів, бізнесменів, студентів, туристів, але й змінить ситуацію в бік формування українців як монолітної нації.

І вже за якийсь час завдяки нашій з вами взаємодії та зусиллям люди зможуть переконатись, що маніпулятивна міфотворчість політиків і московська пропаганда безсилі, коли є можливість робити висновки з побаченого на власні очі, а не тільки з почутого на екранах. Нашою довготерміновою метою є зняття поділу України на Схід і Захід.

Оскільки планується широка інформаційна кампанія на підтримку цієї ідеї, Ваша організація фігуруватиме у медіа, що, безумовно, додасть їй позитивного іміджу. Стежимо за процесом модернізації Вашої структури і радіємо, що на цьому шляху вже є чимало зрушень.

Дякуємо за співпрацю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: