fbpx

Танки, вперед

Політика 08:43, 13.06, 2014

Якщо ти на заповнюєш простір, то його заповнює супротивник.

Поява ворожих танків на Донбасі – річ передбачувана. Я писав ще на початку квітня, що все зміниться, коли сепаратисти отримають важку техніку в результаті перемог над нашою армією або від Росії.

Погодьтесь, це логічно: якщо ти на заповнюєш простір, то його заповнює супротивник.

Якщо ти не демонструєш ініціативу, то будь-який ініціативний супротивник отримує перевагу.

Якщо ти не контролюєш кордон, то його контролює твій ворог.

Ну й далі в тому ж дусі. За нашою інформацією, сепаратисти зараз проводять реконсервацію кількох танків і пари МІГів. Аваков і Коваль можуть скільки завгодно збурювати повітря віртуальними перемогами, але зміна співвідношення сил очевидна. І винна в цьому зовсім не Росія. Росія веде свою політику. Ми для неї ворожа держава, яка повинна щезнути. І Росія провадить політику на досягнення цієї мети. Апелювати до Путіна з вимогою вивести війська, припинити ввіз зброї і найманців – це все одно що просити Гітлера дотримуватися Версальських угод. Якщо ти маєш силу не дотримуватися того, що тобі невигідно, то ти і не будеш дотримуватися. Що Путін і робить.

Стояння на місці для України – це поразка. Тільки маневр дає шанс на перемогу. Війна – це маневр. Видимість маневру – не маневр.

Україна може піти з Донбасу, і це буде маневр, який може привести як до перемоги, так і до поразки.

Україна може і повинна атакувати – це також буде маневр, і він може привести до перемоги чи поразки.

Стояння на місці – це 100% поразка. Пошук домовленостей з Росією в умовах «стоячої» АТО – 100% підписання капітуляції на умовах ворога.  

У Порошенка не залишилося часу на вагання. Його вибирали під дії, які врятують країну. Бездіяльність, яка руйнує державу, поставить під питання його компетентність і волю, а отже, перспективи.

Порошенко не має жодних перспектив без дії. Порошенко може, я підкреслюю, лише може отримати такі перспективи, якщо діятиме. Як і Україна в цілому.

Умови, в яких перебуває Україна, не передбачають повторення поведінки Ющенка і Януковича. Опоненти Ющенка і Януковича не мали танків і винищувачів. Опоненти Порошенка вже мають.

Порошенко повинен усвідомлювати, що жити по-старому він не зможе. І якщо він буде дозволяти власному оточенню жити по-старому, то закінчить набагато швидше, ніж Янукович, і напевно печальніше. Тому що в його опонентів танки і найманці, а в українського народу – бажання змінити своє життя на краще. Це Сцілла і Харибда, між якими пройти може тільки лідер високого класу.

І це добре. Екстраординарні часи вимагають екстраординарних рішень, які вимагають екстраординарних особистостей. Війна – страшна справа, але вона, як говорив Геракліт, одних робить рабами, а інших панами. Україна сьогодні робить саме такий вибір. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: