fbpx

У пошуках контролю

Суспільство 14:22, 09.06, 2014

Шановний Франківськ! З 1 липня 2014 року вартість проїзду в приватному маршрутному транспорті складатиме 2 гривні 75 копійок. Про це йдеться у рішенні МВК.

У рішенні зазначено, що до 1 вересня приватні перевізники ЗОБОВ'ЯЗАНІ встановити у "пижиках" компостери, видавати квитки і встановити GPS. Квитки має друкувати і видавати Департамент ЖКГ. Він же мав би контролювати за допомогою виданих квитків кількість пасажиропотоку.

От тільки питання: чому виконком спочатку піднімає тариф, а потім вимагає, а не навпаки? Мені мало віриться, що до 1 вересня перевізники забезпечать виконання нових умов.

Тепер проблема. Контроль за дотриманням умов договору покладається на МВК. Але механізм чітко не прописаний, а у відділу транспорту реально не вистачає людських можливостей.

І тут у мене та Taras Sluchyk з'явилася ідея: треба встановити у кожній одиниці транспорту яскравий хороший плакат з простою інструкцією, як подати скаргу на перевізника. Поруч поставити "кишеньку" із типовою заявою, яку треба лише заповнити і підписати. Поряд – невелика запломбована кишенька для вкидування скарги. А в кінці робочого дня приходить людина з Департаменту ЖКГ і забирає скарги, перепломбовує кишеньку.

Тож подаємо нашу пропозицію на розгляд міського голови Віктора Анушкевичуса.

Окрема історія з конкурсною комісією, яка визначає переможців на маршрутах. Дякуючи знову ж таки Тарасу, отримали прізвища членів конкурсної комісії. Для одного з них це стало справжньою несподіванкою. Бо не знав, що туди входить. Але це окрема історія))

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: