fbpx

Зона

Політика 17:47, 26.03, 2015

Проблема забудови міського озера в Івано-Франківську насправді лише вершина айсберга.

Сьогодні міський голова Віктор Анушкевичус заявив, що до завершення своєї каденції оголосить факти і списки діючих депутатів міської ради, які перед громадою активно виступають борцями проти будівельного свавілля, а самі кулуарно лобіюють подібні рішення.

В цьому контексті зауважу, що Івано-Франківська міська рада у 2013 році спокійно продовжила договір оренди земельної ділянки біля озера ТОВ "Гаразд Україна". А як тільки громадськість підняла це питання у публічну площину, депутати миттю стали на захист інтересів громади і готові розірвати договір оренди у судовому порядку. Без сумніву, подвійні стандарти. Якби не ініціатива "Вільне озеро", депутати спокійно проголосували би за зміни до генплану, а орендарі з часом збудували би багатоквартирні будинки на раніше рекреаційній зоні.

Депутатські фракції, які безпосередньо протягом усієї каденції своїми діями чи бездіяльністю потурають хаотичній забудові, перед камерами і громадою розказують про збільшення зелених зон, а самі мовчки спостерігають за забудовою територій, які могли би бути цими зеленими зонами. Територія довкола міського озера – це лише один із ряду фактів будівельного свавілля і лобістського використання земель.

Чи можемо ми створити комісію, яка "під мікроскопом" розгляне сучасний стан справ у сфері земельних відносин і містобудування, проаналізує проект генерального плану і пропозиції до нього?

Якщо потрібно доробити генеральний план  його повинна доробити проектна організація, яка його розробила за наші з вами кошти  500 тисяч гривень. Боюся одного: під час обговорення і вирішення проблеми довкола озера ми можемо не помітити, як такі ж привабливі землі рекреаційного потенціалу в інших частинках міста змінять своє призначення на багатоквартирну забудову. Генеральний план затвердять, і ми зелених зон там уже не побачимо…

Міська влада і депутати часто нарікають на проблеми у законодавстві й безпосередньо на непідконтрольний їм Архбудконтроль. Погоджуюсь, це проблема. Але чи хоча б одного разу Івано-Франківська міська рада звернулася до ВРУ, Кабміну і Президента з проханням врегулювати ці проблеми і запропонувала шляхи вирішення? Ні. Зате на рахунку наших депутатів купа звернень Івано-Франківської міської ради із засудженням атиукраїнської політики різного масштабу та персоналій.

Антиукраїнська політика діється у нас під носом і під ногами. Але сьогодні іванофранківці довели: разом ми сила.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: