fbpx

10 років за ґратами: студентів-іноземців визнали винними у зґвалтуванні франківської школярки

Суспільство 13:05, 23.11, 2016

Сьогодні в Івано-Франківському міському суді відбувся розгляд справи, згідно з якою двох студентів з Йорданії звинувачували у зґвалтуванні франківської школярки.

Після розгляду справи судом було прийняте рішення про позбавлення волі обвинувачених на термін 10 років, інформує УНН.

Студентам з Йорданії інкримінували кримінальні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 155 (статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості) та ч. 4 ст. 152 (зґвалтування) Кримінального кодексу України.

За клопотанням захисника судові засідання відбувалися в закритому режимі. 

"Сьогодні суд оголосив вирок – обом обвинуваченим по 10 років позбавлення волі. Справу дуже довго відтягували, багато разів засідання переносили, – каже Руслана Тимчук, керівник прес-служби Цивільного Корпусу Азов Івано-Франківськ. – Нарешті справа завершилась, і дивно, що спротиву від підсудних сьогодні не було. Думаю, що вони все-таки подаватимуть апеляцію".

За словами Тимчук, пише Репортер, на сьогоднішнє та попередні засідання намагались пройти іноземці, ймовірно товариші обвинувачених, але їх до залу не впускали – вони ні з ким не спілкувалися.

"Вони чекали іншого вироку, – каже Руслана Тимчук. – Потерпіла розповіла, що обвинувачені змушували її до статевих актів, вчиняли над нею насилля. А підсудні так і не визнали своєї вини.

Сьогодні одному з обвинувачених стало зле під час засідання. Але вирок суду вони не коментували, лише сказали, що все зрозуміли.

Люди у залі зустріли вирок гучними оплесками, і це не дивно. Залишилося знайти інших причетних до злочину".

Як повідомляв КУРС, у грудні минулого року в Івано-Франківську студентів-арабів звинуватили у розбещенні і зґвалтуванні неповнолітніх дівчат. Керівник арабської общини в Івано-Франківську Фуад Аліві вибачився за своїх одноплеменців, причетних до скандалу із розбещенням і зґвалтуванням неповнолітніх франківчанок.

До цього франківська поліція повідомляла, що розбещена студентами-іноземцями неповнолітня франківчанка неодноразово втікала з дому і вступала в статеві стосунки добровільно.  

Історія викликала значний суспільний резонанс: громадські активісти звинувачували поліцію у бездіяльності й висловили ультиматум арабській общині Франківська.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: