fbpx

10-річній дівчинці з Тисмениччини необхідна допомога

Суспільство 18:27, 30.07, 2016

10-річна Марічка Макогон з Тисменицького району захворіла і уже півроку бореться з недугою. Батьки дівчинки домовилися про консультацію та лікування у клініці в Італії, але для цього необхідні великі кошти, яких у родини, на жаль, немає.

До редакції Станіславського ТБ звернулася співачка та керівник власної вокальної школи "CRYSTAL VOICE" Ірина Шабан та повідомила про те, що одна з її учениць потребує допомоги небайдужих.

Марічка у свої 10 років має вже багато досягнень. Вона є лауреатом багатьох пісенних конкурсів-фестивалів, чудово читає вірші, дуже артистична і позитивна дівчинка. Але несподівано недуга змусила дівчинку проходити страшні випробування. За час перебування в обласній лікарні у м. Івано-Франківськ ставили декілька діагнозів: розсіяний склероз, об’ємний процес спинного мозку нижнього шийного та грудного відділів, гліоматоз, дебют розвитку сирінгомієлії.

В лікарні у Марічки відмічалось наростання неврологічної симптоматики та прогресування змін на МРТ спинного мозку. З’явились періодичні ліквородинамічні кризи. Наросла симптоматика нижнього парапарезу. Прогресує слабкість в нижніх кінцівках. Враховуючи наростання неврологічної симптоматики та відсутність бажаного ефекту від лікування, Марічку направили у Національну дитячу спеціалізовану лікарню "Охматдид". Вона перенесла 56 крапельниць противірусної терапії. Поки що у цій лікарні їй ставлять діагноз: наслідки перенесеної нейроінфекції (вірус Епштейн Барра) вогнищевий мієліт з нижнім парапарезом. Але це ще не є остаточний діагноз. 
Вже півроку Марічка та її батьки хочуть подолати хворобу, але в Україні поки що це не вдається. Батьки Марічки домовилися про консультацію та лікування у клініці в Італії. Для цього необхідні великі кошти, яких у родини, на жаль, немає. 

Реквізити для допомоги: 
Банк отримувача КБ ПриватБанк 
Картковий рахунок 4731217111494579 
Отримувач: Макогон Наталія Василівна (мама) 
Телефон мами Марічки: 0663824752

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: