fbpx

12-річному франківцю, хворому на лімфому, сьогодні потрібні донори крові

Суспільство 09:08, 30.06, 2017

Андрій вже сім років бореться за своє життя. В 2010 році йому поставили діагноз Синдром Неймеген, внаслідок якого імунітет був низький. Під час лікування синдрому Андрію занесли гепатит, який вдалось вилікувати. А нещодавно перенесена вітрянка складної форми спровокувала біль в шиї. Зараз хлопчик бореться з лімфомою.

"Скарги на болі в шиї після сну, а згодом і опухлість змусили нас здати аналізи. Лікарі з Коломиї відразу дали направлення на перевірку крові, і після аналізів було поставлено діагноз лімфома з ураженням кісткового мозку. Моєму синові потрібне постійне переливання тромконцентрату, тому що імунітет Андрійка на дуже низькому рівні", – розповідає мама Уляна.

Сьогодні хлопчику терміново потрібні донори з ІІ групою крові резус (+). Здати кров можна в Івано-франківській обласній станції переливання крові по вул. С. Бандери, 23.

Умови: Заплануйте кроводачу через Кабінет донора. З вами відразу зв'яжеться наш координаційний центр і підкаже наступні кроки. Після успішної здачі крові чи її компонентів просимо підтвердити свою кроводачу в Кабінеті донора в системі ДонорUA, а також в реєстратурі станції переливання потрібно вказати, що ви здаєте для Рощіна Андрія, Івано-Франківська обласна дитяча лікарня, онкогематологічне відділення.

Лімфома – група гематологічних захворювань лімфатичної тканини, що характеризуються збільшенням лімфатичних вузлів та/або ураженням різних внутрішніх органів, у яких відбувається безконтрольне накопичення "пухлинних" лімфоцитів. Перші симптоми лімфом – збільшення розмірів лімфатичних вузлів різних груп (шийних, пахових).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: