fbpx

14-річний хлопчик заробляє чималі гроші, просто вечеряючи в прямому ефірі. ВІДЕО

Стиль життя 14:27, 02.01, 2016

Нові технології породжують нові можливості заробітку. Популярні канали на YouTube приносять своїм власникам мільйонні доходи, реклама в Instagram дозволяє отримати непогану надбавку до зарплати. Але це далеко не всі можливості.

Одним з нових і досить несподіваних трендів у Південній Кореї стало захоплення переглядом того, як люди їдять. Це заняття отримало назву Mukbang (результат об’єднання корейських слів, що позначають "прийняття їжі" і "мовлення"), пише  finance.ua.

Практично кожен вечір тисячі корейців займаються тим, що дивляться, як 14-річний хлопчик BJ Patoo з’їдає свою вечерю. Свою трапезу він проводить перед камерою, яка в режимі реального часу веде трансляцію в інтернеті. Подібним прилюдним з’їданням вечері і попутним спілкуванням з глядачами займаються й інші користувачі на стримінговій платформі Afreeca TV. Більшість глядачів є підлітками і молодими людьми.

 

Під час перегляду глядачі можуть дарувати подарунки їдцям, кожен з яких коштує близько 10 центів. Потім їх можна обмінювати на гроші. У 2013 році максимальний дохід одного користувача на Afreeca TV склав близько $250 тис.

Передбачається, що зростання популярності Mukbang пов’язане з тим фактом, що все більше громадян Південної Кореї живуть на самоті. Разом з тим, деякі стверджують, що перегляд того, як їдять інші, знижує бажання їсти самим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: