fbpx

150 робіт формату 3-D: у Франківську відкрили міжнародну виставку сучасного текстильного мистецтва

Культура 17:24, 17.07, 2017

Виставка, що відкрита у Музеї мистецтв Прикарпаття, представляє франківцям останні тенденції у створенні мистецьких об'єктів міні-текстилю.

Участь у другому етапі міжнародного бієнале "Скіфія", що проходить в Івано-Франківську, беруть 131 художник з 33 країн світу. Представлені 150 робіт у формамах 2-D ТА 3-D, що виконані за допомогою різних технік, технологій і матеріалів. Виставка поєднала традиційні та інноваційні підходи до створення мистецьких об'єктів із текстилю в напрямку сучасного мистецтва. 

Це вже 8-ма виставка хукдожнього міні-текстилю, що її організували і що два роки проводять в Україні художники Людмила Єгорова та Андрій Шнайдер, члени Європейської текстильної асоціації та Національної спілки художників України. 

"Техніка міні-гобелену – рідкісна на Прикарпатті, у нас так ніхто не працює. Наші художники масштабні і хочуть працювати на великих площинах,  виступив на відкритті виставки директор Музею мистецтв Прикарпаття Михайло Дейнега.  Я в захваті  і від техніки, і від потенціалу, що його демонструють своїми роботами світові художники. Бачити таке використання текстилю для нас несподівано і ново. Думаю, для багатьох наших митців це буде ковток свіжого повітря, міні-відкриття".
Серед учасників бієнале  франківська художниця Оксана Бейлах, вона представила роботу "Небесне сяйво". 
 
"Важливі почуття, які виникають в процесі творення і які потім передаються глядачам",  каже художниця зі Швеції Рене Рудебрант. Вона працює в темі текстилю понад 40 років, починала з ткацтва, створювала одяг, але наразі застановилася на роботі в сучасному художньому текстилі. 
 
Виставка безкоштовна, щоби якомога більше франківців змогли її оглянути, передбачили організатори. Триватиме до вересня. 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: