fbpx

150-річчя від дня народження: сьогодні у Франківську вшанували пам'ять Михайла Грушевського

Культура 21:10, 29.09, 2016

Сьогодні, у ювілей – 150-річчя від дня народження визначного історика, археолога, літературознавця, соціолога, публіциста, письменника, організатора української науки, громадсько-політичного діяча, засновника Української Народної Республіки Михайла Грушевського, в Івано-Франківську відбулася акція під лозунгом "Вся наша надія – у нас, вся сила – у народі".

Під час дійства заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Пасічняк та представники влади міста поклали квіти до меморіальної дошки Михайла Грушевського на початку вулиці, названої в честь видатного діяча, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

На значущості постаті державного діяча наголосив під час виступу Ігор Пасічняк, який зазначив, що  Михайло Грушевський був і є направду визначним дослідником української історії.

"Маємо честь, що в історії українського народу була така постать, як Михайло Грушевський. Не випадково, коли Україна отримала шанс стати знову незалежною, на початку ХХ століття, саме він став головою першої Центральної Ради Української Народної Республіки", – наголосив Ігор Пасічняк.

Також посадовець додав, що масштабні заходи з ушанування пам’яті Михайла Грушевського сьогодні відбуваються на Верховинщині у Криворівні, де раніше була вілла історика, а зараз там базується музей-садиба його імені.

Додамо, що у рамках акції "Вся наша надія – у нас, вся сила – у народі" мешканцям та гостям міста роздавали листівки з біографією та крилатими висловами Михайла Грушевського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: