fbpx

26-річного франківця, який понад 5 років чекав вироку в СІЗО, відпустили під домашній арешт

Суспільство 11:37, 18.06, 2015

Мешканця Франківця Романа Струца звинувачують у вбивстві і пограбуванні валютника в січні 2010 року. Чоловік категорично відкидає обвинувачення і заявляє про фальсифікацію доказів правоохоронцями. Справу вперше в області розглядає суд присяжних.

Колегія суду присяжних в Івано-Франківському міському суді у справі обвинуваченого у вбистві 26-річного Романа Струца сьогодні зібралася не в повному складі: суддю Володимира Поповича мобілізували. Відтак, як зазначила суддя Інесса Болюк, колегія неправомочна й засідання відбуватися не може, добір судді відбудеться наступного понеділка.  

Суддя також сказала, що у зв'язку із заміною судді розгляду справи з початку, чого боялися обвинувачений і його родина, не буде: через два тижні колегія перейде до судових дебатів. 

Суддя також дозволила відеофіксацію засідань, хоча прокуратура і потерпіла – мати вбитого валютника  були проти.

Захисник Романа Струца Володимир Соботник знову звернувся до суду з клопотанням змінити запобіжний захід на домашній арешт. Обвинувачений вже 5 років перебуває в СІЗО (альтернативою є застава в майже мільйон гривень, яких у родини немає). Прокурор наполягав на продовженні тримання під вартою, однак зазначив, що у разі обрання менш суворого запобіжного заходу не заперечуватиме. Лише просить зважити ризики такого рішення.

Після нетривалого перебування в нарадчій кімнаті суддя Болюк оголосила ухвалу  запобіжний захід змінити на домашній арешт. Підсудний повинен носити спеціальний засіб контролю (електронний браслет), зобов'язаний прибувати на виклики суду, не змінювати місце проживання.

Романа Струца звільнили негайно у залі суду.

Як повідомляв КУРС, розгляд справи судом присяжних триває вже майже два роки. Романа Струца звинуватили у вбивстві валютника, яке сталося у січні 2010 року у мікрорайоні Каскад. У вбитого тоді викрали 400 тис. грн. За словами адвоката, слідчі маніпулювали й фальсифікували докази, однак це ще має довести спеціальна експертиза

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: