fbpx

28 прикарпатців з пересадженими органами можуть залишитися без препаратів проти відторгнення

Здоров'я 13:45, 06.02, 2017

Про це на засіданні постійної комісії Івано-Франківської облради з питань охорони здоров'я повідомив її голова Манолій Піцуряк.

Як повідомив Манолій Піцуряк, в Івано-Франківській області живуть 28 осіб з пересадженими внутрішніми органами – нирками, печінкою, серцем. Ці люди отримують спеціальні препарати проти відторгнення за державний кошт. 

Однак вже тиждень, як в області необхідні ліки відсутні, оскільки тендер на їхню закупівлю не був проведений на рівні МОЗ, каже Піцуряк. Голова комісії зазначив, що до нього вже зверталися 4 з 5 осіб, які мешкають у Богородчанському районі, де Піцуряк працює головлікарем у Солотвинській лікарні. 

За словами Піцуряка, протягом наступних трьох тижнів, коли триватиме тендер, ці люди можуть померти, не дочекавшись ліків. Тому комісія вирішила перерозподілити медичну субвенцію місцевим бюджетам, щоб терміново придбати необхідні препарати. 

Заступник директора департаменту охорони здоров'я Микола Стовбан запропонував перерозподілити субвенцію у розмірі 6,360 млн гривень наступним чином: 4 млн гривень на перинатальний діаліз та для закупівлі препарату "Міфортік" для людей з пересадженими органами; 150 тисяч гривень для госпіталю ветеранів війни (харчування та закупівля "Таміфлю"); 135 тисяч для централізованого лікування онкохворих, решта – на придбання медобладнання для районних лікарень, як було сплановано минулого року.
 
Комісія підтримала пропозицію чиновника та рекомендувала бюджетній комісії облради якнайшвидше погодити перерозподіл залишків субвенції. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: