fbpx

Вчитель на Прикарпатті виховував школярів стусанами

Суспільство 13:09, 07.04, 2017

У школі села Стримба Надвірнянського району Івано-Франківської області вчитель трудового навчання застосовував силу до дітей. Відповідне відео зняв 11-річний учень цієї школи, п’ятикласник Іван, та виклав його в інтернет.

За словами автора відео, те, що вчитель зараз буде бити дітей, вони вже розуміють з його поведінки, йдеться у сюжеті ТРК "РАІ".

На відео видно, як вчитель дає запотиличника п’ятикласнику Руслану. Журналістам постраждалий учень розповів, що це сталося, коли той сказав вчителеві, що забув удома ножиці.

"Ми робили писанки, і я забув удома ножиці. І я не знаю, що там сталося, – підійшов і вдарив. Він мене потім за шию взяв, за вухо", – розповів Руслан.

За словами дітей, силу до них вчитель праці застосовує майже на кожному уроці. В той же час сам вчитель, хоч і не одразу, та все ж визнав, що застосовує до дітей силу, але не вважає, що б’є їх.

"Я нікого не бив. І все. Я можу це сказати відкрито. Нікого не бив взагалі". Однак на репліку журналістки про те, що вчитель дав учневі ляща, 39-річний Олег Зайчук, котрий працює у школі вже 17 років, відповів: "Та який це лящ?! Ви смієтеся!»

Однак згодом він таки визнав, що застосував силу, бо діти самі його спровокували своєю поведінкою.

"Це все було спровоковано. Спеціально підлаштовано так, щоб мене вивести з рівноваги, аби я так зробив", – заявив Олег Зайчук.

Провокацією цей випадок також назвало і керівництво школи. Її директор запевнив, що за час роботи Зайчука на посаді скарг на нього не було. Водночас він додав, що усі ці матеріали передані до відділу освіти і вчитель отримає догану.

Мама хлопчика, якого вдарив вчитель, відмовилася писати заяву в поліцію, але правоохоронці все одно почали перевірку інциденту. Якщо вину вчителя доведуть, то йому загрожує адміністративна відповідальність, сказав представник поліції.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: