fbpx

6 домашніх способів убезпечити дитину від хвороби взимку

Суспільство 13:04, 15.01, 2017

У зимовий період, коли епідеміологи застерігають то від однієї епідемії, то від другої, батьки намагаються вберегти своїх дітей домашніми способами – без втручання ліків.

Допомогти їм у цій справі вирішили оглядачі видання The Daily Mail, запропонувавши 6 способів, які допоможуть зберегти здоров'я дітям у зимовий період. Батьки, готуйте шоколад!

Мед

Дослідники Університету Пенсильванії довели, що ложка меду за півгодини до сну усуватиме відчуття сухості в горлі дитини. Якщо горло уже почало боліти – тим паче варто використати мед, він пом'якшить ковтання.

Кілька днів лінощів

Утома й стрес погіршують самопочуття дорослої людини, а що вже казати про дитину. Малюки, які достатньо відпочивають, мають менше шансів схопити вірус, тому що їхній організм має більше зусиль протистояти інфекціям.

Шоколад

Якісний шоколад, у складі якого не переважає цукор, може допомогти при кашлі. Науковці наголошують на властивості какао мати відхаркувальну дію. Шоколад у помірних кількостях може допомогти дитині, яка має симптоми кашлю із мокротинням.

Багато рідини

Діти повинні багато пити, тому що їхній організм не менше, ніж організм дорослої людини, піддається різним формам зневоднення. Особливо важливо вживати теплі напої тим малюкам, які уже відчувають перші симптоми застуди. Так вони швидше зможуть позбутися інфекції в організмі.

Ехінацея (для дітей, старших 12 років)

Коли дитина скаржиться, що її морозить, найпростіший спосіб подолати цей стан – екстракт ехінацеї. Цю лікувальну рослину часто застосовують також для лікування нежиті та різних типів інфекційних захворювань. 

Курячий бульйон

Одвічний та невід'ємний складник лікування застуди, курячий бульйон, корисний завдяки великій кількості поживних речовин – вітамінів, желатину, колагену. Крім того, він допоможе підтримувати баланс рідини в організмі. про який уже йшлося раніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: