fbpx

"700 тисяч гривень на спорудження паркану – це марнотратство і зневага до потреб області", – Галабала

Політика 12:49, 26.09, 2016

В той час як область живе в режимі суворої економії, немає коштів, щоб добудувати школи чи зробити берегоукріплення, обласна рада виділяє 700 тис. грн на спорудження паркану в Болехівському парку площею 3 гектари.

На цьому наголосила очільниця фракції "ВОЛЯ" Ольга Галабала під час сесійного засідання 23 вересня.

На вcтановлення паркану в парку садово-паркового мистецтва місцевого значення "Арборетум" площею 3 га обласна рада вже виділяла 500 тис. грн. Болехівська міська рада звернулась з проханням, щоб ще 200 тис. грн передали на цей об’єкт, за що депутати проголосували під час сесії.

Галабала констатувала, що в той час, коли немає коштів, щоб добудувати школи, які руйнуються, в час режиму суворої економії спрямовувати 700 тис. грн з коштів обласного бюджету на облаштування парку, який має територію 3 га, це глибоко нераціонально.

"Я вважаю, що давати 700 тис. грн – це занадто. Ми вже виділили на цей парк півмільйона гривень. Ми хочем ще 200 тис. дати? Як на мене, це марнотратство і зневага до тих потреб, які є в області: і по Чорнопотоківській школі, і по Раковецькій школі, і багатьох інших об’єктах", – відзначила депутат.

Олександр Сич вже не вперше звинуватив Галабалу у пересмикуванні фактів. "Ольга Юріївна, я застерігаю вас від пересмикування фактів, кошти з екологічного фонду не йдуть на будівництво і ремонт шкіл.Чому ви людей вводите в оману?"

Галабала пояснила, що проблема в тому, що і на школи, і на паркан в парку виділяються однакові суми, а серед природоохоронних заходів є більш важливі, ніж встановлення паркану в парку.

"Коли я говорила про школи, то мала на увазі, що ми на школи і на парк виділяємо однакову суму. А з приводу коштів природоохоронного фонду ми з вами не вишукали коштів для того, щоб організувати берегоукріплення в селі Нивочин, де труни вже наполовину вилізають з ям. Нам не треба це берегоукріплення робити, але нам треба 700 тис. грн віддати на паркан навколо парку", – обурилась депутат.

Раніше на останньому засіданні екологічної комісії на вимогу Ольги Галабали члени комісії доручили управлінню екології та природних ресурсів області до сесійного засідання надати проектно-кошторисну документацію на утримання дендрологічного парку в Болехові. Однак такої інформації ні від управління екології, ні від розпорядника коштів – Болехівської міськради – так і не було надано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: