fbpx

77 іванофранківців побажали пройти медогляд на вулиці

Здоров'я 04:07, 22.08, 2015

Як повідомляв КУРС, 20 серпня біля магазину "Сільпо" по вул. Мазепи лікарі Івано-Франківської міської поліклініки №1 провели акцію "День здоров’я". Профілактичний огляд погодились пройти 77 мешканців міста.

Працівники закладу проводили вимірювання артеріального тиску всім бажаючим, визначали рівень цукру крові, тестування на ВІЛ, флюорографічне обстеження органів грудної клітки. Всім відвідувачам надав консультації терапевт. Пересувний флюорограф надало керівництво ОФПЦ, повідомили КУРСу в Департаменті охорони здоров'я.

Акція тривала з 10.00 до 14.00 год., за весь період часу до лікарів звернулося 77 осіб для вимірювання артеріального тиску; з них було зафіксовано 1 гіпертонічний неускладнений криз (надано невідкладну допомогу), виявлено 7 осіб з артеріальною гіпотензією, 17 осіб з підвищеним рівнем АТ, з них у 9 жителів міста вперше було виявлено підвищений рівень АТ, у зв’язку з чим вони були скеровані на ЕКГ-обстеження та консультацію кардіолога за місцем проживання. Іногородніх звернулось 6 осіб.

Кожному відвідувачу було надано пам’ятку про артеріальну гіпертензію та туберкульоз, а особам з артеріальною гіпертезією та гіпотензією додатково також було надано особистий щоденник для самоконтролю за АТ.

Аналіз на вміст цукру в крові проведено було 19 особам, з них виявлено у 5 осіб підвищений рівень цукру (1 пацієнтка хворіє на цукровий діабет ІІ типу, інших 4 осіб з виявленою вперше гіперглікемією скеровано на консультацію до ендокринолога за місцем проживання).

Флюрографічне обстеження органів грудної клітки пройшло 17 осіб, результати відразу було видано пацієнтам. Важкої патології у жодного мешканця не виявлено.

Дана акція була проведена з метою обстеження, в основному, неорганізованого населення (ті особи, які не проходять щорічні медичні огляди по місцю роботи) та для заохочення жителів до постійного піклування про своє здоров’я, тобто з метою надання санітарно-освітніх знань та навичок.

Наступний подібний захід працівниками закладу проведуть 27 серпня біля магазину "Велмарт" по вул. Коновальця, 221.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: