fbpx

77-річний Іван Файчак готується до чемпіонату світу з легкої атлетики. ВІДЕО

Спорт 15:49, 24.02, 2017

Стати чемпіоном ніколи не пізно. 77-річний прикарпатець готується до міжнародних змагань з легкої атлетики.

Навчальна пара з фізкультури для івано-франківських студентів. Її проводить викладач-рекордсмен, йдеться у сюжеті ТРК "Вежа".

Молодь від Івана Файчака – у захваті. Фізична культура для більшості з них – улюблений предмет. Тут байдики ніхто не б’є. І на лаві не відсиджується. Студенти поспішають в аудиторію. А викладач – залишається. У нього – своє тренування.

І так щодня. Мінімум по три години. 77-річний спортсмен готується до змагань своєї мрії – чемпіонату світу у Південній Кореї. Досягненням ветерана легкої атлетики заздрять його молодші колеги. Для них Іван Ількович – кумир.

Медики пенсіонера підтримують. Але радять спортом… не зловживати. Максимум – 2 години на день. Адже напружене тренування може нашкодити здоров’ю.

На змагання сивий рекордсмен їде за свої кошти, хоч спочатку звертався до громадян за допомогою. Бо "ветеранський" спорт в Україні особливо не фінансується. Такі реалії, пояснює ще один рекордсмен Назар Павлів. Донедавна богатир був функціонером обласного управління молоді та спорту. І сам неодноразово вирушав на турніри за власні гроші.

Та попри фінансові труднощі пенсіонер впевнений у собі. І налаштований уже за кілька тижнів підкорювати Сеул.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: