fbpx

8 тисяч за зайця: штрафи браконьєрам збільшили в чотири рази

Суспільство 17:07, 25.07, 2017

Згідно з документом, браконьєр повинен заплатити не тільки штраф, але і компенсувати кошти, необхідні на відтворення знищених тварин.

Міністерство аграрної політики та продовольства, Міністерство екології та природних ресурсів в чотири рази збільшили штрафи за браконьєрство за всіма видами тварин.

Як повідомила прес-служба Мінагропроду, відповідний наказ "Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування збитків, завданих внаслідок порушення законодавства у галузі мисливського господарства та полювання (крім видів, занесених до Червоної книги України)" був сьогодні опублікований в офіційному віснику України і набув чинності.

Так, згідно з документом, розрахунок такс за незаконний видобуток аргументується тим, що браконьєр повинен заплатити не тільки штраф, але і компенсувати кошти, необхідні на відтворення знищених тварин.

За даними прес-служби, наказом збільшується розмір стягнення за незаконне полювання на лося до 80 тис. грн з 20 тис. грн, оленя європейського – до 60 тис. грн з 15 тис. грн, лань – до 40 тис. грн з 10 тис. грн, косулю і муфлона – до 32 тис. грн з 8 тис. грн.

Згідно з повідомленням, документом передбачається також збільшення суми відшкодування за незаконне полювання на хутрових тварин і птахів. Зокрема, на бобра – до 10 тис. грн з 2,6 тис. грн, зайця-русака – до 8 тис. грн з 500 грн, бабака, куницю – до 6 тис. грн з 1,5 тис. грн, лебедя – до 4 тис. грн з 1 тис. грн, пеганку, гусей, кекликов, сірих куріпок, фазанів – до 2 тис. грн з 500 грн.

Крім того, згідно з документом, такси за знищення або пошкодження гнізд, нір, бобрових гребель та інших жител тварин буде збільшено у 5-10 разів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: