fbpx

Абітурієнти у прикарпатських вишах надають перевагу правознавству, психології, іноземним мовам та туризму

Суспільство 10:42, 17.07, 2015

У вищих навчальних закладах триває вступна кампанія. Вперше цього року вона проходить за новим "Законом про вищу освіту". Ключове нововведення – пріоритетність у виборі майбутньої професії.

Якщо абітурієнт потрапляє до вишу на спеціальність, яка значиться у нього першою у списку пріоритетів, то його заяви, розташовані нижче в рейтингу, скасовуються автоматично. Цю систему Міносвіти застосувало вперше. Такий підхід, як з’ясувалося, не надто імпонує як абітурієнтам, так і їхнім батькам, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Абітурієнти цього року найбільшу перевагу надають правознавству, психології, іноземним мовам та туризму. Дещо більше, ніж торік, зацікавленість викликають комп’ютерна та програмна інженерія. Прохідний бал для кожного вишу різний. Визначає його рейтинг.

У ці дні коридори місцевих вишів переповнені вступниками. Відтак, приймальні комісії мають чимало клопотів з електронною реєстрацією документів. Збої трапляються щодня.

Збої у системі спричинюють черги абітурієнтів, які навідалися до приймальної комісії. Нервують батьки.

Цього року максимальний конкурсний бал для абітурієнтів зменшиться з 850 до 210. Перші списки рекомендованих до зарахування з’являться вже 2 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: