fbpx

Адміністративний ажіотаж: українці вистоюють довжелезні черги заради закриття ФОПів

Економіка 16:55, 30.12, 2016

Приватні підприємці, які з різних обставин перестали вести бізнес, зараз стоять у довжелезних чергах у центрах адмінпослуг, аби закрити офіційно свою справу. Вони мають встигнути до Нового року, адже зміни в законах зобов'язують їх платити фіксований податок у 704 гривні навіть за відсутності прибутків.

Лише за день територіальні центри в Києві обслуговують із такими питаннями майже по тисячі чоловік. Працювати планують навіть 31 грудня – до обіду. Посадовці задіяли всі наявні ресурси та навіть створили мобільні групи, котрі зустрічаються із підприємцями поза межами офісів. У Житомирі ж люди займають черги до відділів реєстрацій ще задовго до їх відкриття. Дехто вистоює цілий день і не встигає на прийом, йдеться в сюжеті ТСН.

У владі кажуть, що наводять лад у реєстрації фізичних осіб-підприємців, бо такі "порожні" ФОП і мають бути закриті, а працюючим фіксований податок не такий уже й страшний. Іншої думки дотримуються самі бізнесмени – вони нарікають на збільшення виплат із мінімальної заробітної платні. Дехто з тих, хто здає цими днями документи, не проти б і лишити так званий "сплячий ФОП" – не платити податки, але при нагоді знову розпочати бізнес. Однак ті, хто підтримує новий закон, твердять, що обов'язковий щомісячний платіж – це дійсно найкращий спосіб навести лад у малому бізнесі. Утім, навіть ті підприємці, хто погоджується з аргументами держави, усе-таки просять уряд подовжити приймати їхні заявки і після Нового року, адже черги, які затримують процес, – це не їхня провина.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: