fbpx

Афера на мільйон: ремонт "приватного" провулку за кошти облбюджету

Суспільство 15:35, 05.07, 2016

Обласна влада виділила кошти на ремонт вулиці Петраша у Яремчі, а натомість розпочався ремонт "приватної" дороги до колиби та сувенірного ринку, які належать місцевому підприємцю та депутату міськради від БПП.

Вчора місцеві жителі перекрили цю дорогу.

Понад 4 роки яремчанці очікували ремонту вулиці Петраша, яку сьогодні важко назвати дорогою. Адже вона дійсно є важливою для туристичного бізнесу краю (найбільші відпочинкові комплекси, сувенірний ринок знаходяться саме на цій вулиці, тим більше – там проживає багато яремчанців). Мешканці обурені, адже ремонт розпочався не на головній вулиці, а у провулку, який веде до ресторану "Гуцульщина".

1

В. о. директора ресторану "Гуцульщина", депутат Яремчанської міськради від БПП Олександр Гуменюк, аби маніпулювати громадою, продемонстрував два проекти кошторисної документації (яку, до речі, він вигоготовив за власний рахунок!). 

"Один проект був розроблений на ремонт вулиці Петраша, її кошторис був розділений на дві ділянки. На даний момент затверджено один проект вартістю 982 тисячі гривень. Це на ремонт дороги від "Станіславського" моста до водоспаду міста Яремче. Другий проект, вартістю 1 млн 400 тис., зараз знаходиться на розгляді в облраді. І з Яремчанського міського бюджету виділено вже 200 тис. грн", – переконував людей депутат міськради Олександр Гуменюк.

Секретар Яремчанської міськради Володимир Губарчук повідомив, що ремонт цієї дороги спеціально вимагала облрада з приводу "Єврокарпатського форуму", на який мали завітати депутати із Європарламенту. Загалом попередньо планувалося відремонтувати ділянку дороги від переїзду з головної дороги і до санаторію "Карпати" (прибл. 1 км). Тому, за умов співфінансування, облрада виділила 982 тис. грн, а Яремчанська міськрада – 200 тис.

2

"Однак ми дізнаємось інше, що ці 982 тис. ідуть не на ремонт усієї вул. Петраша, а на провулок від "Станіславського" моста і  до ресторану Гуцульщина. Більше того, депутати в очі не бачили відповідного проекту рішення та  проектно-кошторисної документації", – наголосив Губарчук.

А вся проблема в тому, що у зверненні до голови ІФ ОДА Гончарука міський голова міста Яремче Василь Онутчак вказав не вулицю, а провулок: "просимо Вас виділити кошти з обласного бюджету на капітальний ремонт дорожнього покриття ПРОВУЛКУ Петраша у місті Яремче Івано-Франківської області в сумі 982,685 тис. грн".

3

Депутат облради від партії "ВОЛЯ" Андрій Марійчин наголосив, що всім депутатам говорили, що гроші ідуть на ремонт дороги УСІЄЇ вулиці. Більше того, депутати Яремчанської міськради проголосували за співфінансування та раділи, що нарешті вул. Петраша буде відремонтована. 

Цією дорогою користується багато яремчанців, де знаходяться їхні будинки. І коли депутати міської ради голосували за співфінансування, то вважали, що мова йде про ремонт усієї вулиці, а не за провулок. Більше того, якщо заглянути у генплан міста, то у ньому провулку Петраша НЕ існує", – зазначив Марійчин. 

Наразі депутати від партії "ВОЛЯ" працюють з депутатами міськради, щоб на сесії було ухвалено звернення до керівника ІФ ОДА Олега Гончарука та провулок виправили на ВУЛИЦЮ Петраша.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: