fbpx

Акцент на молодих українців: Польща готує зміни у міграційній політиці

Економіка 10:16, 19.01, 2017

Головні зміни міграційної політики Польщі, над якими зараз працюють урядові структури, будуть скеровані на ринок праці і стосуватимуться здебільшого українців.

Уряд Польщі готує великі зміни в польській міграційній політиці. Про це на першій шпальті пише "Dziennik Gazeta Prawna" в статті "Іммігранти? Запрошуємо!"

Йдеться про те, що приїжджим з-за східного кордону буде простіше знайти роботу і отримати вид на проживання. Однак для цього треба буде виконати ряд умов. Які саме – на цей час детально розписує команда з представників міністерств розвитку, сім'ї та внутрішніх справ. 

У статті сказано, що поки документ ще готують, відомо, що зміни торкнуться ринку праці. І зміни в міграційній політиці будуть спрямовані на те, щоби цей ринок наситити пропозицією. Майбутнім резервом на ринку праці в Польщі уряд країни бачить саме українців. Тому ряд змін торкатиметься власне українців. 

У Польщі планують зробити ставку на молодих людей, видаючи їм візи в першу чергу і продовжуючи термін перебування в країні. 

Також планують змінити процедуру видачі дозволів на роботу.

Окрім того, польська влада планує заохочувати мігрантів соціальними виплатами, наприклад на дітей в межах програми "500+".

Уряд також планує спростити українцям процедуру отримання виду на проживання і буде закликати в майбутньому отримувати польське громадянство. 

"Dziennik Gazeta Prawna" відзначає, що заплановані зміни повинні вступити в силу поступово після ухвалення закону про репатриацію поляків і їх нащадків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: