fbpx

Прикарпатець подав Президенту петицію, щоб створити соціальне таксі на Івано-Франківщині

Суспільство 11:25, 16.01, 2017

Представник національної Асамблеї людей з інвалідністю в Івано-Франківській області Микола Макар звернувся до Петра Порошенка з проханням допомогти людям з обмеженими можливостями реалізувати своє право на вільне пересування.

Громадський діяч із Богородчан, представник національної Асамблеї людей з інвалідністю  (НАІУ) на Прикарпатті Микола Макар зареєстрував на президентському сайті петицію "Створити службу соціального інва-таксі в Івано-Франківській області".

Соціальне інва-таксі – це одна із соціальних послуг для людей з інвалідністю, які довгі роки пізнавали світ крізь призму власної домівки, продовжать реалізовувати своє право на вільне пересування, реабілітацію, освіту та соціалізацію, пише активіст. 

В Івано-Франківській області проживає велика кількість людей з інвалідністю різних нозологій, які є заручниками домівки, тому що не мають можливості користуватися громадським транспортом через стан здоров’я.

Більшість людей з інвалідністю не мають змоги вирішити свої соціальні, медичні, освітні, реабілітаційні потреби через нездатність самостійно пересуватися містом.

"Робота служби соціального інва-таксі для людей з інвалідністю надасть їм нові можливості для вирішення їх побутових питань, можливість до спілкування та соціалізації, освіти та розвитку, залучення до активного способу життя, така послуга дуже потрібна для людей з інвалідністю в Івано-Франківській області, вони отримають змогу вирішувати свої побутові проблеми і жити повноцінним життям", – аргументував у петиції Микола Макар. 

"Просимо створити систему соціального таксі та розробити відповідний механізм вказаного транспортного забезпечення для людей з інвалідністю",  звернувся він до Порошенка.

Петицію за 4 дні підтримали майдже сотня людей. Для розгляду гарантом потрібно 25 тисяч голосів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: