fbpx

Активісту "Правого сектору" оголосили про підозру у справі "смітникової" люстрації Кавацюка

Суспільство 09:17, 10.02, 2016

У справі "смітникової" люстрації екс-начальника обласного управління юстиції Василя Кавацюка з'явився перший підозрюваний.

Головне управління Національної поліції у Тернопільській області, яке займається розслідуванням "народної люстрації" Василя Кавацюка, викликало на допит у якості підозрюваного активіста "Правого сектору" з Микуличина Андрія Яхневича.

Про це Андрій Яхневич повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

"Яхневич Андрій Семенович, житель с. Микуличин Яремчанської міської ради Івано-Франківської області, в порядку ст.ст. 133, 135 КПК України Ви викликаєтесь в якості підозрюваного на 10:00 год. 11.02.2016 року в Головне управління Національної поліції в Тернопільській області за адресою: вул. Валова, 11, м. Тернопіль, каб. 803 до старшого слідчого управління ГУНП в Тернопільській області Гарасиміва В. М. у кримінальному провадженні н. 12015090010001426 від. 09.04.2015 року…" – передав зміст листа активіст.

Натомість, екс-керівник обласного осередку "Правого сектору" Василь Абрамів зазначив, що переслідування учасників минулорічної акції "Чистий четвер" продовжується.

"Мабуть, вже всі справи порозслідували по вбивцях, гвалтівниках та корупціонерах. Тому тепер Головне управління дуже прискіпливо займається справою проти активістів, які не дали ригам далі робити дерибан на Франківщині. Зразу скажу, що хто зі слідчих займається справами проти активістів та виконує злочинні вказівки – стають зрадниками свого народу. Всі виконавці, що стеляться перед своїм начальством за зірки чи посади, отримають кару від свого народу", – написав Абрамів.

Як повідомляв раніше КУРС, Василя Абраміва та командира 4-го запасного батальйону ДУК "Правий сектор" Віктора Тихенького оголошено у розшук. За участь в акції "Чистий четвер" у Франківську їх звинувачують у хуліганстві. Нагадаємо, тоді активісти люстрували очільника обласної юстиції Василя Кавацюка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: