fbpx

Активісти перевірили, чому франківські депутати пропускають прийоми громадян. ВІДЕО

Політика 12:53, 21.07, 2017

Активісти руху "Чесно" за два тижні відвідали вісім приймалень депутатів Івано-Франківської міської ради та перевірили, чи добросовісно вони приймають громадян.

Відповідно до закону обранці повинні здійснювати прийом громадян не рідше одного разу на місяць. За два тижні активісти руху "Чесно" відвідали приймальні Володимира Олійника та Віталія Мерінова від фракції "УКРОП", Мар’яна Вагилевича, Романа Харука та Сергія Абрам’яка від ВО "Свобода", Стефана Магаса – ВО "Батьківщина", Володимира Балагури – БПП "Солідарність" та Лесі Федорук від "Самопомочі".

Лише половина депутатів здійснювали прийом громадян у зазначений час: Володимир Олійник, Володимир Балагура, Мар’ян Вагилевич та Роман Харук. Хоча останнього активісти вже не застали. Проте телефоном депутат сказав, що прийом був. Це підтвердив і охоронець приміщення, де депутат приймає виборців. Роман Харук пояснив, що на прийом прийшла лише одна людина, більше нікого не було і він пішов.

До Стефана Магаса активісти прийшли у День Конституції і не застали депутата. Він телефоном пояснив, що він на пікніку, тому і нема прийому.

"Віталій Мерінов у час прийому був на Кіпрі, про що свідчать фотографії у соцмережах та геолокації в постах. Пояснив, що помічниця мала розклеїти оголошення, а мама повідомити сусідів. Проте оголошень ми не знайшли, сусіди про перенесення прийому не знали. Депутат зазначив, що тиждень до того проводив зустріч з мешканцями району", – відзначає активіст руху "Чесно" Михайло Джогола.

Олександру Федорук на місці не застали. Депутата під приймальнею чекали мешканки округу, які розповіли, що не можуть потрапити на прийом вже другий місяць. Охоронець в офісному центрі, де депутат мала б здійснювати прийом, каже, що ніколи її там не бачив.

Сергій Абрам'як на час прийому був відсутній. Він телефоном пояснив, що їде зі Львова і за годину буде. Також сказав, що має бути в приймальні його помічник, проте запізнюється.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: