fbpx

Активісти протестують проти вирубки дубів на Надвірнянщині. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 17:15, 01.09, 2016

Активісти Надвірнянщини протестують проти вирубки дубів у селі Лісна Тарновиця, що проводиться на території, яку обслуговує агролісгоп. З цього приводу вони звернулись до прокуратури та поліції, а також за підтримкою до депутатів від партії «ВОЛЯ», які вже тривалий час борються з варварським знищенням лісів.

Зокрема вчора на місце прибули голова фракції «ВОЛЯ» в Надвірнянській районній раді Тетяна Пришляк та в міській раді Володимир Монастирецький, а також депутат обласної ради Марія Рудик.

«До нас звернулись обурені жителі Надвірнянського району, за їх словами на даній ділянці проводяться незаконні рубки, а саме рубають дуб. Ми дуже раді що люди активні, що вони реагують на вирубку лісу і виступають проти незаконного знищення лісу» – наголосилаТетяна Пришляк. 

Як зазначив один з активістів, житель села Лісна Тарновиця Богдан Крук, історія з незаконною діяльністю агролісгоспу на Надвірнянщині триває вже декілька років. Місяць тому схожа ситуація з рубками була в селі Гаврилівка і Парище, де рубали по 6-9 гектарів. Лише коли активісти збирались і протестували, тоді правоохоронні органи призупиняли такі рубки. За його словами, рубка в селі Лісна Тарновиця почалась недавно.

«Коли я три дні тому прийшов поцікавився, що тут відбувається, мені погрожували. Сьогодні вирубка не припиняється. Пам’ятаючи гіркий досвід сусіднього села, ми розуміємо поки сам народ це не припинить, то рубки дубів продовжуватимуться. Ті, що рубають бачать перед собою лише грошові купюри», – зазначив активіст.

Оглянувши ділянку депутати затребували документів від лісників. Марія Рудик наголосила, що лісники пред’явили копії документів, де вказано, що проводиться суцільна рубка на ділянці площею 1,4 га. Таксаційні книги та матеріально-грошову оцінку даної ділянки, яку вимагали активісти, лісники не показали.

Лісничий ж зазначив, що на цій території проводиться рубка рідколісся, щоб на наступний рік тут засіяти лісові культури.
За додатковою інформацією депутати направились до Лісгоспу, де їм надали необхідні документи.

«Ми ці документи проаналізуємо і нехай відповідні органи проводять розслідування чи є законною така діяльність чи ні. Документи на рубку начебто є, але її законність підлягає детальному вивченню перевіряючими органами"- зазначила Пришляк.

Депутати від «ВОЛІ» запевнили, що стежитимуть  за розвитком подій в даній справі, в разі необхідності будуть апелювати до перевіряючих органів, а також готові підтримати та допомагати місцевим жителям в боротьбі проти вирубки лісів.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/_R9hMP_-uVk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: