fbpx

Активісти ВОЛІ у Долині взяли участь у проекті ЄС щодо енергозбереження

Суспільство 13:35, 31.07, 2015

Активісти партії "ВОЛЯ" у Долині взяли участь у проекті ЄС щодо зменшення енергоспоживання. Проект завдяки зусиллям громади реалізують протягом наступних трьох років. У місті планують утеплити 14-16 багатоповерхівок, що дасть змогу зменшити споживання природного газу до 20%.

Програму утеплення багатоквартирних будинків у Долині фінансуватимуть із трьох джерел: коштів міста, ЄС і самих жителів. 

"Наші активісти вели серед мешканців Долини роз’яснювальну роботу, аби об’єднання співвласників багатоквартирних будинків долучалися до цього проекту у співфінансуванні, – розповідає член обласної Ради партії "ВОЛЯ" Тарас Шевчук.  Люди вже звертаються до нас, як їм сплачувати за користування природного газу, коли ціна так різко підскочила, а восени це питання постане ще гостріше".

До 2018 року у місті вдасться утеплити 14-16 будинків  це майже чверть багатоквартирного житлового фонду Долини. Згідно з умовами проекту жителі багатоповерхівок здійснять співфінансування в розмірі не менше 20% від необхідної суми.

Також Долинський район може значно скорити споживання природного газу за рахунок альтернативних джерел енергії, зокрема відходів від деревообробної галузі району, переконаний Шевчук.

Нагадаємо, міська рада Долини підписала угоду з Європейською Комісією на грант 772 тис. євро, в рамках якої реалізують проект "Зменшення енергоспоживання та викидів СО2 в секторі багатоквартирних житлових будинків міста Долина".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: