fbpx

Активісти Яремчанщини вимагають в міської влади не гальмувати процес створення Громадської ради. ВІДЕО

Політика 11:13, 30.09, 2016

Виконком Яремчанської міської ради вже втретє на погодив створення Громадської ради. Активісти закликають владу не гальмувати процес створення ради та дати можливість спільно працювати для розвитку Яремчанщини.

27 вересня на засіданні Яремчанського виконкому члени не підтримали створення Громадської ради – і це вже втретє. На засіданні були присутні 12 з 17 членів виконкому, 7 проголосувало за, 4 проти і 1 утримався, рішення не було прийнято.

"Ми просили обґрунтувати, чому не підтримують створення ради, але конкретної відповіді нам не надали. Одним і з виправдань було те, що не може бути парна кількість членів громадської ради (кандидатів в громадську раду 18). Хоча згідно з положенням щодо створення Громадської ради, такого пункту не має, там чітко вказано, що має бути не більше 35 членів", – каже активіст "ВОЛІ" Галина Жигалюк.

Але в основному своє рішення члени виконкому аргументують тим, що не знають всіх кандидатів в раду. Галина Жигалюк ініціювала проведення знайомства кандидатів в Громадську раду з членами виконкому. Кандидати зібрались, але члени виконкому, на жаль, не з’явились. 

"Прикро, що члени виконкому не прийшли, адже для того, щоб щось робити для міста, повинні співпрацювати як депутати, як члени виконкому, так і Громадська рада при міській раді",  каже Жигалюк.

Один з кандидатів в Громадську раду, голова незалежної професійної спілки підприємців Яремчанщини Роман Галимчук наголосив, що виконком не зацікавлений в тому, аби громадські організації їм допомагали.

"Громадська рада – це є дорадчий консультативний орган, і є положення КМУ про створення такої  ради. Якщо є ініціативні громадські організації, вони мають ввійти до Громадської ради, щоб ми всі разом були однією громадою і щось робили для міста Яремче",  зазначив активіст.

"Влада не готова до контролю з боку народу. Вони не можуть усвідомити, що уже немає тих схем, які були колись, і що працювати треба відкрито",  запевнила Жигалюк. 

Кандидати в Громадську раду записали відеозвернення до членів виконкому з проханням не гальмувати цей процес та нарешті прийняти склад Громадської ради, бо всі кандидати бажають процвітання яремчанців. Активісти запевняють, що знову, вже вчетверте, проходитимуть всю процедуру створення ради, збиратимуть документи, створюватимуть ініціативну групу, проводитимуть установчі збори, щоб Громадська рада при Яремчанській міській раді таки була створена.

"Ми сподіваємось, що жертви Майдану, жертви війни не були даремні і ті, хто присутні у владі, спам’ятаються, одумаються і підуть назустріч громаді, згадають, для чого люди їх обирали у міську раду, виконком".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: