fbpx

Алею Небесної сотні у Галичі доповнило патріотичне графіті. ФОТО

Суспільство 18:11, 10.08, 2016

Стіна біля Алеї Небесної Сотні замайоріла патріотичним настінним графіті. Його з ініціативи директора Малої академії народних ремесел Стефанії Сидорук виконали викладачі цього навчального закладу. Незважаючи на спекотну погоду, за три дні вони зуміли зобразити вздовж Алеї Небесної Сотні панно, яке відображає важливий період новітньої історії України.

"Як тільки почали облаштовувати Алею Небесної Сотні у 2015 році, у нашому колективі вже витала ідея зробити біля неї якесь художнє зображення,  розповідає Стефанія Степанівна. – Розглядались різні варіанти, та все впиралося в кошти… Тому ідея тривалий час залишалася нереалізованою. Тепер, коли комунальне підприємство "Галичводоканал" здійснило вирубку дерев та розпочало впорядкувальні роботи до Дня Незалежності, відкрилася бетонна стіна огорожі стадіону. Ось тут і постало питання її окультурення. Я одразу повернулася до минулорічної ідеї, і ми отримали можливість втілити  свій проект. А міська рада погодилася це профінансувати. Було розроблено ескіз на всю стіну, і, задля втілення задуму, я звернулася до колективу, який до 15 серпня перебуває у відпустці. Люди одразу відгукнулися і з радістю прийнялися за роботу. Оскільки площа малюнку досить велика – 250 м², то ми звернулися за допомогою до вчителів образотворчого мистецтва зі шкіл району. На жаль, відгукнулися і прийшли педагоги лише з Галицької №1, Межигорецької, Маріямпільської та Залуквянської ЗОШ".

На графіті відображені події, що відбувалися в Україні впродовж 2014-2015 років. З обох боків його  зображено синьо-жовті стрічки. Далі ми бачимо протести, Майдан, мітинги, криваві вбивства Небесної сотні, герої якої ангелами відлітають у вічність. Закінчується панно зображенням квітучої України, бо автори проекту й усі українці впевнені, що жертви Героїв Небесної сотні не були марними. Також художники прагнуть, щоб кожен, хто побачив їхню роботу, усвідомив, що це не просто собі малюнок, а наша з вами історія, яку варто пам’ятати і берегти, пише "Галицьке слово".

До 24 серпня заплановано підсипати землю вздовж стіни, підмурувати та впорядкувати огорожу при вході на Алею, насадити квіти та декоративні саджанці на клумбах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: