fbpx

Аналіз показав, що якість води в річці Сівка на Калущині не відповідає нормам

Суспільство 12:12, 12.12, 2016

За санітарно-хімічними показниками якість води в річці Сівка на території Калуського та Рожнятівського районів не відповідає вимогам, особливо річка забруднена в населених пунктах навколо підприємства "Кроно-Україна" в Брошнів-Осаді.

Про забруднення річки йдеться у відповіді Івано-Франківського обласного лабораторного центру МОЗ України на звернення очільниці фракції "ВОЛЯ" Ольги Галабали.

"Калуським міськрайонним відділом ДУ "Івано-Франківський ОЛЦ МОЗ України" були відібрані та досліджені проби води річки Сівка та території Калуського району. Результати досліджень показали, що за санітарно-хімічними показниками якість води в річці не відповідає вимогам, зокрема в кілька разів підвищений вміст заліза", – йдеться у відповіді.

Забруднення річки місцеві пов’язують з діяльністю ТзОВ "Кроно-Україна" з виробництва продуктів для меблів у Брошнів-Осаді. Ще 10 вересня 2016 року Ольга Галабала з громадськими активістами здійснила ряд виїздів на річку Сівка, де було встановлено, що вода, яка протікає нижче від підприємства, має червоний, синій відтінки та неприємний запах. 

До Ольги Галабали неодноразово звертались жителі Брошнів-Осади та навколишніх сіл Рожнятівського району щодо припинення скидання промислових (виробничих) стічних вод в річку Сівка, яка, зокрема, протікає на території Рожнятівського та Калуського районів.

"Стверджують, що в річку потрапляє значна кількість забруднюючих речовин, які утворюються внаслідок виробничої діяльності Брошнівської філії ТзОВ "Кроно-Україна". Це, в свою чергу, завдає шкоди не тільки здоров'ю людей, які проживають неподалік від підприємства, а й впливає на екологічну ситуацію регіону в цілому",  пояснила Галабала.

Крім того, про цю проблему неодноразово говорилось в Інтернет-ЗМІ, в яких викладено відеозаписи, де зафіксовано факти незаконного скидання промислових (виробничих) стічних вод в річку Сівка неподалік від смт. Брошнів-Осада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: