fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Ветерани просять Анушкевичуса організувати безкоштовне харчування дітей учасників АТО у школах і садках Івано-Франківська

Ветерани просять Анушкевичуса організувати безкоштовне харчування дітей учасників АТО у школах і садках Івано-Франківська

Суспільство 10:10, 11.09, 2015

Громадська організація "Івано-Франківське обласне об’єднання воїнів АТО" закликає міського голову Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса при перегляді бюджету на друге півріччя врахувати потребу в безкоштовному харчуванні дітей учасників АТО в навчальних та дошкільних закладах обласного центру.

Звернення до міського голови на своїй сторінці опублікував заступник голови громадської організації "Івано-Франківське обласне об’єднання воїнів АТО" Андрій Долик.

 

"Шановний Вікторе Андрюсовичу!

В дошкільних навчальних закладах м. Івано-Франківська склалась кричуща ситуація з харчуванням дітей учасників АТО. 151 дитина не отримує безкоштовного харчування. Не менш кричуща ситуація і в школах. Зокрема, учні 1-4 класів отримують тільки сніданки, а багато з них перебувають на групах продовженого дня, що потребує додаткового харчування. 
З огляду на це ГО "Івано-Франківське обласне об’єднання воїнів АТО" просить Вас – при перегляді бюджету на друге півріччя врахувати потребу в безкоштовному харчуванні дітей учасників АТО в школах та дошкільних навчальних закладах та виділити додаткові кошти на харчування.

Чекаємо відповіді!", – звернулись до міського голови представники громадської організації.

Харчування дітей учасників АТО у школах і садках області обговорювали вчора на Комітеті з допомоги пораненим та учасникам війни на Сході. Про організацію безплатних сніданків та обідів доповідав начальник Депаратаменту освіти Івано-Франківської ОДА ВІктор Кімакович. 

Головний освітянин області повідомив, що проблема вирішена частково. Загальна кількість дітей учасників АТО по області – 1283. За бюджетні кошти харчуються 815 з них, ще 233  за позабюджетні кошти. Не охоплені безкоштовним харчуванням 118 дітей. Це діти з Галицького, Надвірнчнського районів і міста Бурштин.

Найбільш критична ситуація у дитсадках Франківська. В міських ДНЗ 151 дитина учасників АТО не користується цією пільгою, оскільки, пояснив Кімакович, органи місцевого самоврядування не передбачили відповідного фінансування.

"Є три способи врегулювання ситуації  за бюджетні кошти за рішенням сесій рад, за кошт підприємців, які організовують харчування, а також якщо залучити меценатів",  пояснив, із яких джерел оплачуються пільги дітям учасників АТО, Віктор Кімакович.

За його словами, у Надвірнянському та Галицькому районах так само, як і у Івано-Франківську, немає відповідних рішень райрад, щоби організувати харчування дітей у школах та садках за бюджетний кошт.

Комітет вирішив вернутися до рад, де діти не мають пільги, щоби при перегляді бюджетів ті передбачили відповідні кошти. Звернення до івано-франківського міського голови взяли на себе ветерани АТО. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: