fbpx

Апеляція "стоматолога-різника": співучасниця Юлія Бойко не хоче сідати за ґрати

Суспільство 16:24, 22.11, 2016

Сьогодні, 22 листопада, в Івано-Франківську продовжився розгляд апеляції у справі Ігоря Вуйціва, відомого як “стоматолог-різник”.

Після годинного запізнення засідання нарешті розпочалось. Суддю Гриновича замінили на Іванів, пише ГК.

Суддя зачитав ухвалу Івано-Франківського міського суду по справі. У ній описано злочини Вуйціва – вбивство Струтинського двома ударами ножицями в очі та подальше розчленування, а також друге вбивство – Кучерака – молотком та ножицями, теж з подальшим розчленуванням. Обидва злочини були вчинені підсудним спільно з його дівчиною Юлією Бойко.

Зазначимо, суд першої інстанції засудив Ігоря Вуйців до довічного позбавлення волі, а його співучасницю Юлію Бойко до трьох років позбавлення волі. Також Вуйців повинен відшкодувати по 500 тисяч батькам убитих.

Захист Бойко, не оскаржуючи обставини справи, каже, що суд першої інстанції не повністю врахував пом’якшуючі обставини. Бо вона співпрацювала зі слідчими, вперше притягується до справи, а також допомагала у зв’язку з погрозами Вуйціва. Її захисник Савчук наполягає на більш м’якому вироку, не пов’язаному з позбавленням волі.

Сам Ігор Вуйців підтримав апеляційну скаргу захисників Бойко.

"Я вважаю, що вирок підлягає скасуванню, бо кожен злочин має мати мотив, а мотив у цій справі був вигаданий", – сказав він.

Читати також: Справа "стоматолога-різника": Вуйців заявив, що вбивав не він, а його співмешканка

Представник потерпілої запитав Вуйціва, чи йому були роз’яснені його права і чи був при його допиті присутній захисник. Вуйців відповів, що прав йому не пояснювали, але адвокат на допиті був.

Ігор Вуйців переконує – злочину не здійснював, а просто взяв всю вину на себе.

"Юлії не потрібно було вигадувати всі обставини справи, бо я брав усю вину на себе", – каже він.

Захист Вуйціва зазначив, що не всі аудіозаписи розмов Бойко та Вуйціва були заслухані в суді, в чому вбачається неповнота розгляду.

Юлія Бойко сказала, що Вуйців дійсно оговорив себе і взяв вину на себе, а деякі його покази спростовуються матеріалами справи. Захисник Бойко додала, що у ванній кімнаті не знайдено слідів крові Струтинського, отже, злочин не міг відбутись там.

Читати також: Юлія Бойко розповіла у суді, як допомагала "стоматологу-різнику" приховати сліди вбивства Ігоря Струтинського 

Мати одного з вбитих, Галина Струтинська, стримуючи сльози, сказала, що за 2 роки не почула жодного адекватного пояснення, чому вбивцям треба пом’якшити покарання. Вона наголосила, що вирок першої інстанції потрібно залишити без змін, а апеляційну скаргу відхилити.

Суд, у зв’язку з наявністю клопотання про детальніше дослідження доказів, пішов до нарадчої кімнати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: