fbpx

Апеляційний суд переглядає справу Романа Струца, який не визнає провини у вбивстві валютника

Суспільство 13:48, 29.06, 2017

Сьогодні на виконання ухвали Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Апеляційний суд Івано-Франківської області розпочав перегляд справи Романа Струца, якого у квітні минулого року засудили за вбивство валютника.

Нагадаємо Роман Струц чекав вироку у СІЗО більш як п’ять років. Івано-Франківський міський суд у грудні 2015 року виніс обвинувальний вирок – засудив Романа Струца до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Обвинуваченому зарахували термін перебування в СІЗО за 5 років, решту терміну суд присудив відбути у вигляді особистого зобов'язання. За вироком суду, Струц мав заплатити матері вбитого понад 100 тис. грн моральної та матеріальної шкоди. У квітні 2016 року Апеляційний суд Івано-Франківської області залишив вирок першої інстанції без змін.

Вищий спеціалізований суд України скасував ухвалу Апеляційного суду та повернув справу Романа Струца на новий розгляд в апеляційну інстанцію, оскільки деякі докази у справі суд не взяв до уваги.

Сьогодні у суді захисник Романа Володимир Соботник просив суд звернути увагу на факти, які, на його думку, вказують на фальшування правоохоронцями доказів у справі. Сам Роман Струц провини не визнає, переконує, що його покарали за чужий злочин.

Нагадаємо, 29 січня 2010 року невідомі побили валютника Руслана Макара кийками, відібрали на той час понад 400 тис. грн у різній валюті, золото та документи. Потерпілий помер у лікарні через шість днів після нападу.

На наступному засіданні суд перейде до дебатів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: