fbpx

Апеляційний суд пом'якшив вирок арабам-ґвалтівникам

Суспільство 16:29, 08.02, 2017

Апеляційний суд в Івано-Франківській області завершив розгляд апеляційної скарги студентів із Йорданії, яких міський суд визнав винними у зґвалтуванні 14-річної дівчинки.

Вироком Івано-Франківського міського суду двоє студентів з Йордані, яких звинуватили у зґвалтуванні неповнолітньої, було засуджено до 10 років позбавлення волі.

Сьогодні рішенням Апеляційного суду Івано-Франківської області справу студентів-іноземців було перекваліфіковано зі статті 152 ч. 4 (Зґвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки, а також зґвалтування малолітньої) на ст. 155, ч. 1 (статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості). 

Відповідно до цього суд пом'якшив покарання засудженим. Одному студентові до 4,5 років позбавлення волі, іншому – до 4 років.

Засідання було закритим. Вирок також оголосили без журналістів. 

 

Як повідомляв КУРС, у грудні минулого року в Івано-Франківську студентів-арабів звинуватили у розбещенні і зґвалтуванні неповнолітніх дівчат. Керівник арабської общини в Івано-Франківську Фуад Аліві вибачився за своїх одноплеменців, причетних до скандалу із розбещенням і зґвалтуванням неповнолітніх франківчанок.

До цього франківська поліція повідомляла, що розбещена студентами-іноземцями неповнолітня франківчанка неодноразово втікала з дому і вступала в статеві стосунки добровільно.  

Історія викликала значний суспільний резонанс: громадські активісти звинувачували поліцію у бездіяльності й висловили ультиматум арабській общині Франківська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: