fbpx

Апеляційний суд відправив під домашній арешт франківського суддю Булку, якого спіймали на хабарі

Суспільство 09:54, 05.09, 2018

Колегія Апеляційного суду Києва скасувала ухвалу Солом’янського районного суду, якою відмовлено у застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою судді Господарського суду Івано-Франківської області Володимира Булки.

Як писав КУРС, суддю Володимира Булку 7 серпня затримали у франківському ресторані під час отримання 3 тисяч євро хабара від підприємця.

Він вимагав гроші за прийняття рішення про продовження повноважень арбітражного керуючого в справі про банкрутство підприємства.

8 серпня 2018 року йому повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 КК України – одержання неправомірної вигоди посадовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.

Вища рада правосуддя задовольнила подання Генерального прокурора та дала згоду на утримання судді Господарського суду Івано-Франківської області під вартою. Однак слідчий суддя Солом’янського районного суду м. Києва відмовив детективу НАБУ у клопотанні застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зазначене рішення слідчим суддею мотивувалося тим, що оскільки письмове повідомлення про підозру судді не здійснено особисто Генеральним прокурором або його заступником, останній не набув статусу підозрюваного, у зв’язку з чим підстав для застосування йому запобіжного заходу, на думку слідчого судді, не було встановлено.

Однак колегія суддів Апеляційного суду м. Києва вищезазначену ухвалу суду першої інстанції скасувала як незаконну та постановила нову ухвалу, якою підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати місце проживання у нічний період доби, інформує прес-служба САП.

Нагадаємо, Булка відсторонений від здійснення правосуддя до 8 жовтня 2018 року.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: