fbpx

Апеляційний суд залишив Коцабу під арештом

Політика 09:55, 14.02, 2015

Колегія суддів Апеляційного суду Івано-Франківської області вирішила залишити в силі ухвалу Івано-Франківського міського суду: Руслан Коцаба залишається під арештом.

На рішення колегії Руслан Коцаба відреагував криками про замовне судилище, а свою дружину закликав негайно виїжджати з України. 

Нагадаємо, сьогодні на судовому засіданні захисник Коцаби наполягав, що в діяльності блогера нічого незаконного не було, інформація контррозвідки СБУ про наміри Коцаби виїхати з території України на невизначений термін нічим не обґрунтована. Адвокат просив задовольнити апеляцію, оскільки на утриманні Коцаби двоє малолітніх дітей

Коцаба просив його звільнити, зважаючи на поганий стан здоров'я, потребу догляду за дітьми і матір'ю. 

Сторона обвинувачення наполягала на обґрунтованості запобіжного заходу щодо Коцаби. Прокурор вимагав відхилити апеляцію й залишити в силі ухвалу Івано-Франківського міського суду.

Нагадаємо, Руслана Коцабу звинуватили у державній зраді та шпигунстві (частина 1 статті 111 та частина 1 статті 114 Кримінального кодексу України). Уночі 8 січня стало відомо про арешт блогера на 36 годин до засідання суду, а сам суд відбувся того ж дня. Радник глави СБУ Маркіян Лубківський заявив, що під час затримання у Руслана Коцаби вилучено матеріали, які можуть вказувати на вчинення злочинів, передбачених наведеними вище статтями Кримінального кодексу. Рішенням суду блогера арештовано на 60 діб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: