fbpx

Апеляцію "стоматолога-різника" перенесли через самовідвід судді

Суспільство 16:48, 13.12, 2016

13 грудня 2016 року відбулось судове засідання із розгляду апеляції на вирок Івано-Франківського міського суду у справі Ігоря Вуйціва про умисне подвійне вбивство.

Ігоря Вуйціва засуджено до довічного ув'язнення за жорстоке подвійне вбивство із розчленуванням тіл убитих (ч. 2 ст. 115 ККУ) франківців Ігоря Струтинського та Антона Кучерака. 

Оскільки три судді колегії, яка розпочинала слухання апеляційної скарги 8 грудня цього року, пішли у відставку, справу було перерозподілено.

Читайте: В апеляційному суді – нестача суддів: прикарпатців попереджають про затримки у розгляді справ

Новопризначена колегія у складі суддів Гандзюка, Кукурудза та Дячука розпочала слухання апеляційної скарги з розгляду клопотання про самовідвід судді Дячука, який брав участь у досудовому слідстві у цій справі.

Клопотання про самовідвід задовольнили, відтак оголосили перерву в слуханні для визначення автоматизованою системою третього судді до складу колегії.

Після узгодження зі сторонами було призначено дату наступного засідання – 22 грудня, повідомляє прес-служба суду.

Поки триває апеляція, Вуйців залишається в СІЗО, де рік рахується за два, а співучасниця вбивства Бойко  під домашнім арештом.

Як повідомляв КУРС, у червні 2016 року в Івано-Франківському міському суді завершився розгляд справи так званого "стоматолога-різника". 31-річний франківський дантист визнаний винним у вбивстві та розчленуванні тіл двох своїх товаришів по чарці та засуджений на довічне позбавлення волі. Головними фігурантами цієї резонансної справи були місцевий стоматолог Ігор Вуйців та його подруга Юлія Бойко. Майже півтора року їх судили за особливо важкий злочин – подвійне вбивство з розчленуванням, що був скоєний в Івано-Франківську.

Ігор Вуйців також повинен відшкодувати по 500 тисяч батькам убитих.

Співмешканку "стоматолога-різника" Юлію Бойко, яка, на думку суддів, приховала інформацію про злочин, скоєний Вуйцівим, засудили до трьох років позбавлення волі. Нагадаємо, вирок у цій справі вступив у силу з моменту оголошення, 17 червня 2016 року.

Читати також: Юлія Бойко розповіла у суді, як допомагала "стоматологу-різнику" приховати сліди вбивства Ігоря Струтинського 

"Стоматолог-різник" бив свою співмешканку та змушував мовчати про вбивство

"Стоматолог-різник" намагався розправитись із колишнім хлопцем своєї коханої, але тому вдалося втекти

Справа "стоматолога-різника": Вуйців заявив, що вбивав не він, а його співмешканка

Справа "стоматолога-різника": обвинувачені сказали останнє слово

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: