fbpx

Армія отримала понад 100 одиниць танків і бронетранспортерів

Політика 16:11, 06.12, 2014

У День Збройних Сил України Президент Петро Порошенко вручив більше ста одиниць військової техніки військовослужбовцям на аеродромі міста Чугуїв (Харківська область).

"У війська передано понад 100 одиниць військової техніки, виготовленої, відновленої і модернізованої підприємствами держконцерну "Укроборонпром" і компанією "Мотор Січ". Представникам Збройних сил були вручені сертифікати до танків "Булат", Т-64 БВ, Т-72, бронетранспортерів БТР-4Е ("Буцефал"), БТР-3Е-1У, самохідних артилерійських установок 2С1, вантажних автомобілів "КрАЗ", вертольотів Мі-8 та Мі-2", – йдеться в повідомленні Міністерства Оборони. 

Сам Порошенко висловив надію, що озброєння, військова техніка та любов до Батьківщини зможуть наблизити годину визволення української землі від ворогів-окупантів.

"І навіть передаючи вам цю зброю, я бажаю вам миру. І тільки коли у нас є сильні Збройні сили, потужна армія, надійний бойовий дух, ми зможемо забезпечити мир у країні. Робив, роблю і буду робити все від мене залежне, щоб забезпечити мир, тому що немає нічого ціннішого, ніж життя кожного з вас, ніж життя кожного українця",  підкреслив президент.

Глава держави наголосив, що без системного забезпечення військ сучасною зброєю і технікою неможливо перемогти у війні. "У війська надходять нова бронетехніка, високоточні протитанкові засоби, засоби контрбатарейної боротьби, зв’язку, систем захисту. Водночас ведуться переговори з нашими партнерами щодо закупівлі сучасних зразків зброї, яких сьогодні не вистачає у Збройних Сил України і виробництво якої в Україні наразі відсутнє",  повідомив Петро Порошенко. За його словами, "Укроборонпром" планує на 2015 рік дворазове збільшення завантаження потужностей з виробництва бронетехніки нового покоління, зокрема, мова йде про нові БТР-4 та його модифікації, налагодження серійного виробництво бойової машини "Дозор" та танків "Оплот".

Техніка буде відправлена в зону АТО найближчим часом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: