fbpx

"Армія тилу" допомагає армії на передовій: бійці коломийської бригади отримали тепловізори і приціли

Суспільство 13:44, 10.06, 2016

За два тижні українці допомогли українській армії на 1,25 мільйони гривень. Необхідне обладнання отримали й бійці 10 гірсько-штурмової бригади (сформована в Коломиї), у якій служать чимало прикарпатців.

Кожна гривня, сотня гривень чи тисяча, які ви переказали на рахунок волонтерської організації "Повернись живим", перетворилися у безліч необхідних нашому війську речей.

Про це повідомляє у Фейсбуці волонтер фонду Дар'я Бура

Отже, на передову:

  1. до 72-ї бригади поїхав один тепловізор Pulsar Quantum HD38S. А у танковому батальйоні цієї бригади тепер є лазерний далекомірний бінокль Newcon LRB 6000СI.
  2. у 56-ї бригади (і в розвідці, і на опорних пунктах) тепер є тепловізор Pulsar Quantum HD50S і тепловізор Pulsar Quantum XD50S. А також два тепловізійні приціли Apex Thermal Sight XD50.
  3. 10-та бригада та її розвідники отримали два тепловізори Pulsar Quantum HD50S і два приціли Apex Thermal Sight XD50. А 8-й батальйон 10-ї бригади тепер має чотири тепловізори Pulsar Quantum HD50S і один приціл Apex Thermal Sight XD50.
  4. До тепловізійних прицілів кожна бригада отримала базу кріплень і зовнішню батарею.

Деякі військові вже навіть хизувалися роботою нічної оптики. Говорять, що слів не вистачить, щоб описати,  як без неї складно було б. Називають тепловізори головною річчю для пильнування вночі.

  1. Крім оптики, велике значення на війні має транспорт, який ми допомагаємо ремонтувати. На 105 тисяч гривень закупили запчастини. На відремонтованій техніці тепер їздитимуть: 3-й полк спецназу, 17-й батальйон 57-ї бригади, 28-ма бригада, 40-ва артилерійська бригада, 4-й гаубичний артдивізіон, 1-й батальйон 14-ї бригади, 138-й Центр спеціального призначення, 26-та артбригада, 72-ма бригада, 19-ий окремий мотопіхотний батальйон (ОМПБ), Цивільно-військове співробітництво ЗСУ.

У нашої армії на передовій ще багато потреб, але завдяки "армії в тилу" вони потроху вирішуються. Якщо вам не байдуже, на яких позиціях і в якому стані завтра буде наша армія, потрібно продовжувати допомагати їй. Наші бійці щоразу дивуються, як справляється з допомогою народ, дуже дякують і запевняють у наявності бойового духу.

Наша організація і надалі буде допомагати закрити їхні потреби у нічній оптиці. "Наразі потрібно доукомплектувати 10-ту бригаду. Адже вона лише два тижні тому зайшла на свої позиції і ще має "сліпі" місця. Як їм допомогти, ви знаєте. Вартість тепловізора Pulsar Quantum HD38S незмінна  $2500", – пише Дар'я.

Дякуємо, що дбаєте про тих, хто стримує війну!

Довідка. Міжнародний благодійний фонд допомоги армії "Повернись живим" допомагає купувати спеціальне військове обладнання (тепловізори, прилади нічного бачення, далекоміри, рації і т. д.), впроваджувати системні програмні рішення та навчальні програми для військових фахівців та підрозділів, які знаходяться в зоні максимальної небезпеки на передовій. Фонд має відкриту публічну бухгалтерію. Допомогти проекту можна перейшовши за посиланням  https://tr.im/savelife5 або перерахувавши кошти на картку ПриватБанку 5457 0822 3299 9685 (Дейнега Віталій – керівник фонду). 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: