fbpx

Асоціація учасників АТО дійшла порозуміння з Марцінківим тет-а-тет за зачиненими дверима

Суспільство 07:46, 01.06, 2016

Виконання меморандуму між міським головою Івано-Франківська Русланом Марцінківим та Асоціацією учасників АТО обговорювалося без ЗМІ, у закритому режимі.

"Добре, що нас почули та зрозуміли. "Влада працює для людей" – цього ще немає, але ми тримаємо руку на пульсі. Владу треба стимулювати до роботи.. і тоді буде результат",  підсумував робочу зустріч з мером голова Спілки добровольців  АТО Прикарпаття, учасник Асоціації атовців Василь Андріїв.

За його словами, Меморандум, за винятком п. 2, загалом виконаний. 

Виконання Меморандуму:
1. "Для забезпечення прозорості та контролю щодо питань, які пов'язані із соціальним забезпеченням учасників АТО, членів їх сімей та громади м. Івано-Франківськ в цілому, вимагаємо включити в кожну комісію при міській раді делегованого представника Асоціації учасників АТО з правом дорадчого голосу".
Пункт №1 – Виконали.. є відповідне розпорядження міського голови.

3. "Призначити відповідальних осіб в кожному структурному підрозділі міської влади та міського виконавчого комітету щодо вирішення питань учасників АТО та членів їх сімей до 13.05.2016 р". 
Пункт №3  Виконали.. назначені відповідальні особи по кожному напрямку.

4. "Створення робочої групи та проведення її першого засідання до 12.05.2016 р. з представників міської влади, обласної ради, обласної державної адміністрації, забудовників та Асоціації щодо шляхів вирішення земельних та квартирних питань". 
Пункт №4  Виконали.. робоча група створена і вже ефективно почала працювати..

5."Підготувати проект рішення міського виконавчого комітету на чергову сесію міської ради про резервування та оформлення в комунальну власність земельних ділянок для учасників АТО та членів їх сімей". 
Пункт №5  Частково виконали.. пройшла інвентаризація вільних ділянок в Опришівцях, далі будемо спільно працювати..

6. "Створення "Єдиного вікна" по наданню та забезпеченню пільг учасникам АТО на комунальні послуги до 20.05.2016 р". 
Пункт №6  Виконали.. те, що не могли зробити за півтора року, зробили буквально за тиждень.. перших 15 учасників АТО в п'ятницю мали приємну можливість в цьому пересвідчитись..

7. "В двотижневий термін розробити дорожні карти для учасників АТО щодо земельних, квартирних, матеріальних, питань, працевлаштування, медичного забезпечення". 
Пункт №7 – Виконали..! крім цього, департаменти готують дорожні мапи по вирішенню проблемних питань, які ще не вирішені..

8. "Постійна допомога та всебічна підтримка сімей загиблих, створення окремої програми підтримки сімей загиблих". 
Пункт №8  Виконали..! На найближчій сесії подадуть проект..

"Немає ще доброї волі міського голови щодо даного питання.. чекаємо.."  додав Андріїв з приводу виконання пункту 2 Меморандуму. 

"За минулі два робочі тижні влада дійсно зробила більше, ніж за минулі два роки",  відгукнувся ще один учасник закритої зустрічі, член Асоціації атовців, голова ГО "Обласна Спілка учасників АТО" Андрій Долик. 

За словами Долика, франківська влада нарешті почала чути, слухати атовців і навіть радитися з ними. "Навіть якщо це таке окозамилювання, то ви ж розумієте: ми не попустимо",  сказав він КУРСу. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: