fbpx

Аудитори зобов’язали франківську архітектуру розірвати договори, укладені без тендеру

Суспільство 15:45, 22.05, 2017

Західний офіс Державної аудиторської служби України перевірив усі закупівлі, які провів департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради у грудні минулого року, та виявив порушення.

Нагадаємо, ГО “Центр “Антикорупційна платформа” звернулася до начальника західного офісу Державної аудиторської служби України зі скаргою на департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міської ради.

У скарзі йдеться, що 8 грудня минулого року департамент уклав договір з комунальним підприємством “Архітекутрно-планувальне бюро-ІФ” на закупівлю послуг з розробки детального плану території в районі Бистриця Надвірнянська в мікрорайоні Опришівці в Івано-Франківську на суму 212 524,78 гривень. Активісти нагадали, що закупівля товарів, послуг та робіт без використання електронної системи закупівель дозволена лише на суму до 50 тисяч гривень.

Однак замовник не оприлюднив інформації про закупівлю, а також протоколу розгляду тендерних пропозицій, повідомлення про намір укласти договір про закупівлю, самого договору та звіту про укладення договору. Отже, департамент уклав прямий договір без застосування процедури відкритих торгів та конкурентного відбору переможця.

ГО “Центр “Антикорупційна платформа” просила ДАСУ провести перевірку закупівель, які департамент здійснив у грудні минулого року.

Як йдеться у відповіді ДАСУ, у грудні минулого року департамент уклав чотири договори, два з яких – з порушенням законодавства.

Обидва договори укладені 8 грудня минулого року з Комунальним виробничим підприємством “Архітектурно-планувальне бюро-ІФ”.

Один з них департамент уклав на розробка плану червоних ліній вулиць м. Івано-Франківська в схемі генерального плану міста на суму 399 527,94 грн, другий – на надання послуг з розробки ДПТ в районі Бистриця Надвірнянська в мікрорайоні Опришівці в м. Іано-Франківську на суму 212 524 ,78 грн, який власне оскаржувала “Антикорупційна платформа”.

Відтак аудитори звернулися до департаменту з вимогою усунути порушення законодавства.

У відповіді департаменту йдеться, що за цими договорами виконано робіт та оплачено коштів на загальну суму 228 673,3 грн. Також департамент скерував листи до КП “Архітектурно-планувальне бюро-ІФ” про припинення дії укладених договорів.

Аудитори також направили листи до міського голови Івано-Франківська з проханням притягнути до відповідальності посадових осіб, які допустили порушення у проведенні закупівель.

Як писав КУРС, Івано-Франківська міська рада 16 травня затвердила нове положення про департамент архітектури, містобудування та охорони культурної спадщини, в якому розділили посади головного архітектора міста та директора департаменту. За словами міського голови Руслана Марцінківа, одна людина не справляється з обсягом роботи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: