fbpx

Аваков розповів про новий спецназ на базі Нацгвардії

Суспільство 10:55, 13.09, 2015

На базі Нацгвардії формується нова бригада спецназу, з якої в результаті буде вибудувано "зразкове воєнізоване з'єднання спеціального призначення, навчене за НАТОвськими стандартами".

Про це у своєму блозі на Українській правді повідомив глава МВС Арсен Аваков.

За його словами, командиром бригади призначено офіцера, який пройшов АТО, а начальник штабу бригади 2 роки навчався військовій справі в США, викладав у центрі підготовки офіцерів багатонаціональних сил при Нацакадемії оборони України, має досвід командування штабом бригади.

"З цієї нової бригади ми вибудуємо зразкове воєнізоване з'єднання спеціального призначення, повністю навчимо його за НАТОвськими стандартами і поступово переведемо за цим зразком усю Нацгвардію на професійну основу", – зазначив глава МВС.

На озброєння буде взято досвід і статути кращих армій і спеціальних підрозділів світу.

Також Аваков повідомив, що спецназівці будуть отримувати зарплату від 7000 гривень.

"Сержанти, молодший та середній офіцерський склад  11-13 тисяч. Старші офіцери  близько 20 тисяч. Також ми будемо платити суттєву доплату за участь у спеціальних бойових операціях; інтенсивні і небезпечні навантаження на маневрах і в навчанні, за професійне ставлення до справи" ,  заявив глава МВС.

У бригаду будуть брати "лише добровольців, які висловили бажання служити у бригаді, які пройшли конкурсний відбір та уклали контракт".

"Ми б хотіли бачити серед контрактників і насамперед будемо вітати бійців і офіцерів, що пройшли АТО, а також мають досвід служби в миротворчих місіях, знайомих зі стандартними оперативними процедурами НАТО. Людей з реальним досвідом бойових дій",  зазначив Аваков.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: